Porto slavi 25. naslov prvaka

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Porto je še 25. osvojili portugalsko prvenstvo. Dragoes (zmaji) so si naslov zagotovili z zmago z 2:1 nad večnimi tekmeci Benfico, pred katero imajo pet kol pred koncem neulovljivih 16 točk prednosti.
Oglej si celoten članek

Z 32 naslovi rekorder po številu naslovov ostaja Benfica. V zadnjem obdobju pa precej bolje kaže Portu, ki je v zadnjih desetih sezonah sedemkrat osvojil ligo sagres. Posebej dominanten je bil Porto v letošnji sezoni, ko je v 25 tekmah dosegel 23 zmag in dva remija. Igralci, zbrani okrog le 33-letnega trenerja Andreja Villasa Boasa, pa imajo zdaj v prvenstvu še en cilj. Nepremagani si želijo ostati tudi na zadnjih petih tekmah prvenstva, s čimer bi po Benfici, tej je to uspelo v sezoni 1972/73, postali drugo moštvo v državi, ki je na ta način osvojilo prvenstvo. Tokrat so vsi zadetki padli v pičlih 17 minutah prvega polčasa. Gostje so pred 45 tisoč gledalci povedli v 9. po avtogolu Roberta, ki je preusmeril podajo Kolumbijca Freddyja Guarina v lastno mrežo. Z bele točke je v 17. minuti izenačil Argentinec Javier Saviola, brazilski reprezentant Hulk pa je v 26. minuti z 21. prvenstvenim golom modro-bele spet popeljal v vodstvo.

Tekmo so tudi tokrat pospremili navijaški spopadi privržencev obeh ekip, najbolj razgreti pa so o svojem početju razmišljali na policijski postaji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.