Šport > Nogomet
8 ogledov

Porto slavi 25. naslov prvaka

1/12
Žurnal24 main
Porto je še 25. osvojili portugalsko prvenstvo. Dragoes (zmaji) so si naslov zagotovili z zmago z 2:1 nad večnimi tekmeci Benfico, pred katero imajo pet kol pred koncem neulovljivih 16 točk prednosti.

Z 32 naslovi rekorder po številu naslovov ostaja Benfica. V zadnjem obdobju pa precej bolje kaže Portu, ki je v zadnjih desetih sezonah sedemkrat osvojil ligo sagres. Posebej dominanten je bil Porto v letošnji sezoni, ko je v 25 tekmah dosegel 23 zmag in dva remija. Igralci, zbrani okrog le 33-letnega trenerja Andreja Villasa Boasa, pa imajo zdaj v prvenstvu še en cilj. Nepremagani si želijo ostati tudi na zadnjih petih tekmah prvenstva, s čimer bi po Benfici, tej je to uspelo v sezoni 1972/73, postali drugo moštvo v državi, ki je na ta način osvojilo prvenstvo. Tokrat so vsi zadetki padli v pičlih 17 minutah prvega polčasa. Gostje so pred 45 tisoč gledalci povedli v 9. po avtogolu Roberta, ki je preusmeril podajo Kolumbijca Freddyja Guarina v lastno mrežo. Z bele točke je v 17. minuti izenačil Argentinec Javier Saviola, brazilski reprezentant Hulk pa je v 26. minuti z 21. prvenstvenim golom modro-bele spet popeljal v vodstvo.

Tekmo so tudi tokrat pospremili navijaški spopadi privržencev obeh ekip, najbolj razgreti pa so o svojem početju razmišljali na policijski postaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.