Portret Josipa Iličića

Foto: Žurnal24 Josip Iličić je najslavnejši izvozni produkt Maribora v Serie A. (Foto: Nino Ver Foto: Žurnal24 Marcos Tavares Josip Ilicic Iličić Foto: Žurnal24 Josip Iličić je včeraj na Ptuj prišel kot igralec italijanskega prvoligaša Paler Foto: Žurnal24 Josip Ilicic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Josip Ilicic Iličić Iličič Foto: Anže Petkovšek (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Josip Iličić Iličič Ilicic Mitja Viler Foto: Žurnal24 Josip Ili%C4%8Di%C4%87 Ili%C4%8Di%C4%8D Ilicic Foto: Nino Verdnik Andjelković Anđelković Rajčević Mertelj Cvijanović Mejač Viler Mezga Tavares Ili Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 null
Z Interblockom je lani izpadel iz prve lige. Z Mariborom je premagal člana Serie A, kot za stavo zadeval in asistiral in si naposled utrl pot k Palermu. Vmes je postal še članski reprezentant: Josip Iličić.
Oglej si celoten članek

Za Josipa Iličića malce bolj površni opazovalci nogometa do te sezone niso še slišali. Fant, ki je v mladosti brcal za Triglav in kasneje Britof, je nato pri 19 letih prestopil v zdaj že ugaslega drugoligaša Bonifiko. Stopnica višje v njegovi karieri je bil Interblock, kjer je prebil sezoni 2008/09 in 2009/10. Postal je mladi reprezentant, vendar mu – tako kot moštvu Joca Pečečnika, ki je naposled izpadlo iz lige – v zadnjih mesecih ni šlo po načrtih, čeprav naj bi se zanj zanimali številni tuji klubi. Najglasneje se je govorilo o zagrebškem Dinamu.
GALERIJA PONUJA PRESEK IGER JOSIPA ILIČIĆA V ZADNJIH SEZONAH.

Zlatko Zahovič si verjetno mane roke. Po eni strani je sicer izgubil fantastičnega igralca, po drugi pa napravil odličen posel in dokazal svoj pogled v prihodnost. Tudi Jocu Pečečniku bo v žep kanilo precej več evrov, kot če bi Mariboru "zaračunal" za Gorenjca ob poletnem prestopu.

Po prestopu v Maribor je doživel pravo prerojenje. Zadetki na evropski sceni – posebej sta padla v oko sijajna gola proti Hibernianu in zadnji proti Palermu −, podaje, občutek za preigravanja ... Nenazadnje tudi fantastična, redko videna podaja, imenovana rabona, ko je mladi virtuoz žogo proti Alešu Mertlju poslal tako, da je s strelno nogo šel za stojno in nato usmeril žogo.

Morda najpomembnejšega še nismo omenili. Proti Avstraliji je Iličić debitiral tudi v članski izbrani vrsti. Selektor Matjaž Kek v njem vidi dodano vrednost, igralca z domišljijo, igralca, ki si upa. O njem se je po posrečenem debiju slikovito izrazil: "Fant ima jajca.“ Skratka to poletje je bilo več kot dovolj razlogov, da so si nogometni ogledniki ime Josipa Iličića debelo podčrtali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.