Šport > Nogomet
50 ogledov

Portret Josipa Iličića

Josip Iličić je najslavnejši izvozni produkt Maribora v Serie A. (Foto: Nino Ver
1/16
Žurnal24 main
Z Interblockom je lani izpadel iz prve lige. Z Mariborom je premagal člana Serie A, kot za stavo zadeval in asistiral in si naposled utrl pot k Palermu. Vmes je postal še članski reprezentant: Josip Iličić.

Za Josipa Iličića malce bolj površni opazovalci nogometa do te sezone niso še slišali. Fant, ki je v mladosti brcal za Triglav in kasneje Britof, je nato pri 19 letih prestopil v zdaj že ugaslega drugoligaša Bonifiko. Stopnica višje v njegovi karieri je bil Interblock, kjer je prebil sezoni 2008/09 in 2009/10. Postal je mladi reprezentant, vendar mu – tako kot moštvu Joca Pečečnika, ki je naposled izpadlo iz lige – v zadnjih mesecih ni šlo po načrtih, čeprav naj bi se zanj zanimali številni tuji klubi. Najglasneje se je govorilo o zagrebškem Dinamu.
GALERIJA PONUJA PRESEK IGER JOSIPA ILIČIĆA V ZADNJIH SEZONAH.

Zlatko Zahovič si verjetno mane roke. Po eni strani je sicer izgubil fantastičnega igralca, po drugi pa napravil odličen posel in dokazal svoj pogled v prihodnost. Tudi Jocu Pečečniku bo v žep kanilo precej več evrov, kot če bi Mariboru "zaračunal" za Gorenjca ob poletnem prestopu.

Po prestopu v Maribor je doživel pravo prerojenje. Zadetki na evropski sceni – posebej sta padla v oko sijajna gola proti Hibernianu in zadnji proti Palermu −, podaje, občutek za preigravanja ... Nenazadnje tudi fantastična, redko videna podaja, imenovana rabona, ko je mladi virtuoz žogo proti Alešu Mertlju poslal tako, da je s strelno nogo šel za stojno in nato usmeril žogo.

Morda najpomembnejšega še nismo omenili. Proti Avstraliji je Iličić debitiral tudi v članski izbrani vrsti. Selektor Matjaž Kek v njem vidi dodano vrednost, igralca z domišljijo, igralca, ki si upa. O njem se je po posrečenem debiju slikovito izrazil: "Fant ima jajca.“ Skratka to poletje je bilo več kot dovolj razlogov, da so si nogometni ogledniki ime Josipa Iličića debelo podčrtali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.