Portugalci boljši od Deničevih

Foto: Žurnal24 Slovenski rokometaši so proti Portugalcem doživeli drugi poraz v kvalifikacijah
Slovenska rokometna reprezentanca je v petem kolu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2012 izgubila na Portugalskem z 29:31. V nedeljo se bodo Slovenci pomerili z Ukrajino.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši v Espinhu niso osvojili načrtovanih točk, navkljub drugemu porazu v kvalifikacijah - pred tem so jih premagali Poljaki - pa niso ogrozili svoje uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki bo od 17. do 29. januarja prihodnje leto v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Vršcu. Nastop si lahko zagotovijo že v nedeljo, a le pod pogojem, da v ljubljanski dvorani Stožice premagajo Ukrajince, trenutno zadnjeuvrščene v skupini 3.

Slovenija je po torkovem porazu na Pirenejskem polotoku zdrsnila na drugo mesto. V vodstvu je Poljska s sedmimi, Slovenija je na drugem mestu s šestimi, Portugalska jih je zbrala pet, Ukrajina pa dve točki. Na zaključni turnir stare celine se uvrstita prvouvrščeni reprezentanci iz skupine 3.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so dobro odprli tekmo: vratar Gorazd Škof je v uvodnih minutah zbral tri obrambe, med drugim je zaustavil tudi sedemmetrovko, Jure Natek in Dragan Gajič pa sta poskrbela za vodstvo z 2:0. A nato so slovenski rokometaši naredili nekaj tehničnih napak, Portugalci pa so jim odgovorili z delnim izidom 3:0 in vodstvom s 3:2 v sedmi minuti. V drugi polovici prvega polčasa so minile v znamenju Portugalcev, ki so si v 22. minuti priigrali tri gole prednosti (11:8). Po minuti odmora so slovenski rokometaši vendarle ujeli priključek in v 28. minuti - po dveh zadetkih Dragana Gajiča s 7-metrovke in Uroša Zormana - izenačili na 12:12, na velik odmor pa odšli z golom zaostanka (13:14).

V drugem polčasu so slovenski rokometaši navkljub vidni utrujenosti po dolgi in naporni sezoni v 36. minuti z golom Natka drugič na tekmi povedli za dva (17:15), nato pa navkljub ne preveč prepričljivi predstavi rahlo prednost držali vse do 47. minute, ko so jih tekmeci ujeli in izenačili na 21:21.

Pet minut pred koncem dvoboja so se Zorman, Škof in druščina znašli v silno neprijetnem položaju, Portugalci so se na krilih sijajnih obramb Huga Coste - v drugem polčasu je med drugim ubranil kar tri sedemmetrovke - dobesedno razleteli na igrišču in povedli s 27:24. Slovenci so poskušali vse, da bi obrnili tekmo, nekajkrat so se približali na gol zaostanka, v končnici tekme pa je bilo dovolj zbranosti tudi na strani domačih rokometašev, ki se lahko na zaključni turnir stare celine uvrstijo le v primeru, da zmagajo na Poljskem.

Poljaki gladko prek Ukrajincev
Poljska je v drugi tekmi skupine 3 v Zaporožju premagala Ukrajino z 32:26 (14:13).

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012, skupina 3, 5. kolo:

Portugalska : Slovenija 31:29 (14:13)
Carneiro 8, Pedroso 5, Davyes in Rocha 4; Natek 7, Gajič 5

Ukrajina : Poljska 26:32 (13:14)

Lestvica: 1. Poljska 7 točk, 2. Slovenija 6, 3. Portugalska 5, 4. Ukrajina 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.