Šport
32 ogledov

Portugalci boljši od Deničevih

Slovenski rokometaši so proti Portugalcem doživeli drugi poraz v kvalifikacijah Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca je v petem kolu kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2012 izgubila na Portugalskem z 29:31. V nedeljo se bodo Slovenci pomerili z Ukrajino.

Slovenski rokometaši v Espinhu niso osvojili načrtovanih točk, navkljub drugemu porazu v kvalifikacijah - pred tem so jih premagali Poljaki - pa niso ogrozili svoje uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki bo od 17. do 29. januarja prihodnje leto v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Vršcu. Nastop si lahko zagotovijo že v nedeljo, a le pod pogojem, da v ljubljanski dvorani Stožice premagajo Ukrajince, trenutno zadnjeuvrščene v skupini 3.

Slovenija je po torkovem porazu na Pirenejskem polotoku zdrsnila na drugo mesto. V vodstvu je Poljska s sedmimi, Slovenija je na drugem mestu s šestimi, Portugalska jih je zbrala pet, Ukrajina pa dve točki. Na zaključni turnir stare celine se uvrstita prvouvrščeni reprezentanci iz skupine 3.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so dobro odprli tekmo: vratar Gorazd Škof je v uvodnih minutah zbral tri obrambe, med drugim je zaustavil tudi sedemmetrovko, Jure Natek in Dragan Gajič pa sta poskrbela za vodstvo z 2:0. A nato so slovenski rokometaši naredili nekaj tehničnih napak, Portugalci pa so jim odgovorili z delnim izidom 3:0 in vodstvom s 3:2 v sedmi minuti. V drugi polovici prvega polčasa so minile v znamenju Portugalcev, ki so si v 22. minuti priigrali tri gole prednosti (11:8). Po minuti odmora so slovenski rokometaši vendarle ujeli priključek in v 28. minuti - po dveh zadetkih Dragana Gajiča s 7-metrovke in Uroša Zormana - izenačili na 12:12, na velik odmor pa odšli z golom zaostanka (13:14).

V drugem polčasu so slovenski rokometaši navkljub vidni utrujenosti po dolgi in naporni sezoni v 36. minuti z golom Natka drugič na tekmi povedli za dva (17:15), nato pa navkljub ne preveč prepričljivi predstavi rahlo prednost držali vse do 47. minute, ko so jih tekmeci ujeli in izenačili na 21:21.

Pet minut pred koncem dvoboja so se Zorman, Škof in druščina znašli v silno neprijetnem položaju, Portugalci so se na krilih sijajnih obramb Huga Coste - v drugem polčasu je med drugim ubranil kar tri sedemmetrovke - dobesedno razleteli na igrišču in povedli s 27:24. Slovenci so poskušali vse, da bi obrnili tekmo, nekajkrat so se približali na gol zaostanka, v končnici tekme pa je bilo dovolj zbranosti tudi na strani domačih rokometašev, ki se lahko na zaključni turnir stare celine uvrstijo le v primeru, da zmagajo na Poljskem.

Poljaki gladko prek Ukrajincev
Poljska je v drugi tekmi skupine 3 v Zaporožju premagala Ukrajino z 32:26 (14:13).

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012, skupina 3, 5. kolo:

Portugalska : Slovenija 31:29 (14:13)
Carneiro 8, Pedroso 5, Davyes in Rocha 4; Natek 7, Gajič 5

Ukrajina : Poljska 26:32 (13:14)

Lestvica: 1. Poljska 7 točk, 2. Slovenija 6, 3. Portugalska 5, 4. Ukrajina 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.