Poslovil se je rekorder Bundeslige

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški vratar Timo Hildebrand, ki z 885 minutami brez prejetega gola drži rekord Bundeslige, je danes objavil, da končuje svojo nogometno kariero.
Oglej si celoten članek

"Vsako slovo je težko, vendar mi bo s podporo navijačev lažje. Radi bi se zahvalil vsem, ki so me spremljali v zadnjih 17 letih profesionalne nogometne kariere. Rad imam nogomet, vendar je zdravje bolj pomembno, želim pa si tudi, da bi več časa preživel s sinom," je zapisal 36-letni Hildebrand, ki je svojo nogometno pot začel v Stuttgartu, v dresu katerega je bil v sezonah 2002/03 in 2003/04 nepremagan 885 minut.

"To mi je uspelo po zaslugi takratne izjemne ekipe in če me v bližnji prihodnosti kdo lahko premaga, je to Manuel Neuer," je pred časom za revijo Kicker izjavil Hildebrand, ki je za Stuttgart igral do leta 2007. Tega leta je z njim tudi osvojil naslov nemškega državnega prvaka, leto dni pozneje pa je z Valencio osvojil španski pokalni naslov. V svoji karieri je branil še za portugalski Sporting, Schalke, Hoffenheim in v zadnji aktivni sezoni za Eintracht Frankfurt.

V dresu nemške nogometne reprezentance je zbral sedem nastopov, bil pa je tudi član reprezentance, ki je leta 2006 igrala na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Kot vrhunce 17-letne kariere je navedel naslov nemškega prvaka s Stuttgartom 2007, osvojitev španskega pokala naslednje leto z Valencio in mesto v reprezentanci na domačem svetovnem prvenstvu 2006.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.