Šport > Nogomet
18 ogledov

Poslovil se je rekorder Bundeslige

Timo Hildebrand EPA
Nemški vratar Timo Hildebrand, ki z 885 minutami brez prejetega gola drži rekord Bundeslige, je danes objavil, da končuje svojo nogometno kariero.

"Vsako slovo je težko, vendar mi bo s podporo navijačev lažje. Radi bi se zahvalil vsem, ki so me spremljali v zadnjih 17 letih profesionalne nogometne kariere. Rad imam nogomet, vendar je zdravje bolj pomembno, želim pa si tudi, da bi več časa preživel s sinom," je zapisal 36-letni Hildebrand, ki je svojo nogometno pot začel v Stuttgartu, v dresu katerega je bil v sezonah 2002/03 in 2003/04 nepremagan 885 minut.

"To mi je uspelo po zaslugi takratne izjemne ekipe in če me v bližnji prihodnosti kdo lahko premaga, je to Manuel Neuer," je pred časom za revijo Kicker izjavil Hildebrand, ki je za Stuttgart igral do leta 2007. Tega leta je z njim tudi osvojil naslov nemškega državnega prvaka, leto dni pozneje pa je z Valencio osvojil španski pokalni naslov. V svoji karieri je branil še za portugalski Sporting, Schalke, Hoffenheim in v zadnji aktivni sezoni za Eintracht Frankfurt.

V dresu nemške nogometne reprezentance je zbral sedem nastopov, bil pa je tudi član reprezentance, ki je leta 2006 igrala na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Kot vrhunce 17-letne kariere je navedel naslov nemškega prvaka s Stuttgartom 2007, osvojitev španskega pokala naslednje leto z Valencio in mesto v reprezentanci na domačem svetovnem prvenstvu 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.