Poslovil se je velikan angleškega nogometa

Foto: Epa john terry
Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance je končal kariero.
Oglej si celoten članek

Angleški branilec John Terry je po več kot dveh desetletjih končal svojo športno pot.  "Po 23 izjemnih sezonah v nogometu sem se odločil, da je napočil pravi trenutek za slovo od igranja," je kar prek Instagrama sporočil 37-letnik.

Foto: Twitter john terry

Nekdanji angleški reprezentant je bil v preteklosti sezoni član Aston Ville, pred tem pa je celotno kariero igral za londonski Chelsea (1998-2017). Leta 2000 je kot posojeni nogometaš igral še za Nottingham Forest.

Na 492 tekmah za modre iz Stamford Bridgea je zbral 41 zadetkov, med letoma 2003 in 2012 pa je za angleško izbrano vrsto na 78 tekmah šestkrat ugnal vratarje tekmecev. Igral je na dveh svetovnih (2006 in 2010) in prav tako na dveh evropskih prvenstvih (2004 in 2012).

Terry je bil dvakrat izbran za najboljšega nogometaša Chelseaja (2001, 2006). Z angleškim velikanom je osvojil pet naslovov državnega prvaka, pet FA pokalov, tri naslove angleškega pokala, ligo prvakov in ligo evropa.

Foto: EPA jose mourinho john terry

"Pri 14 letih sem sprejel najboljšo in največjo odločitev: podpisal sem za Chrlsea ko sem podpisal za Chelsea. Z besedami se na da opisati, koliko mi vsi v klubu pomenijo, še zlasti navijači. Skupaj smo poskrbeli za veliko lepih spominov, brez vas mi ne bi uspelo," je ob slovesu še sporočil Terry.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.