Šport > Nogomet
372 ogledov

Poslovil se je velikan angleškega nogometa

john terry Epa
Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance je končal kariero.

Angleški branilec John Terry je po več kot dveh desetletjih končal svojo športno pot.  "Po 23 izjemnih sezonah v nogometu sem se odločil, da je napočil pravi trenutek za slovo od igranja," je kar prek Instagrama sporočil 37-letnik.

john terry | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekdanji angleški reprezentant je bil v preteklosti sezoni član Aston Ville, pred tem pa je celotno kariero igral za londonski Chelsea (1998-2017). Leta 2000 je kot posojeni nogometaš igral še za Nottingham Forest.

Na 492 tekmah za modre iz Stamford Bridgea je zbral 41 zadetkov, med letoma 2003 in 2012 pa je za angleško izbrano vrsto na 78 tekmah šestkrat ugnal vratarje tekmecev. Igral je na dveh svetovnih (2006 in 2010) in prav tako na dveh evropskih prvenstvih (2004 in 2012).

Terry je bil dvakrat izbran za najboljšega nogometaša Chelseaja (2001, 2006). Z angleškim velikanom je osvojil pet naslovov državnega prvaka, pet FA pokalov, tri naslove angleškega pokala, ligo prvakov in ligo evropa.

jose mourinho john terry | Avtor: EPA EPA

"Pri 14 letih sem sprejel najboljšo in največjo odločitev: podpisal sem za Chrlsea ko sem podpisal za Chelsea. Z besedami se na da opisati, koliko mi vsi v klubu pomenijo, še zlasti navijači. Skupaj smo poskrbeli za veliko lepih spominov, brez vas mi ne bi uspelo," je ob slovesu še sporočil Terry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

THANK YOU ⚽️

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice