Šport > Nogomet
3490 ogledov

Abramovič prodaja Chelsea?

Roman Abramovič
Po pisanju angleških medijev naj bi bil lastnik londonskega Chelseaja Roman Abramovič pripravljen prodati svoj klub za 2 milijardi funtov. Znan naj bi bil tudi že kupec.

Ruski milijarder Roman Abramovič naj bi bil iz jeze pripravljen prodati svoj Chelsea za dve milijardi funtov.

Po poročanju otoškega medija The Sunday Times naj bi se ruski mogotec skregal z britansko oblastjo glede statusa svoje vize ter naj bi se bil pripravljen popolnoma umakniti z Otoka.

Znan pa naj bi bil tudi že najverjetnejši kupec londonskih Modrih. Za Bluese je najresneje zagrizel najbogatejši Britanec sir John Ratcliffe. Slednji naj bi letos že ponudil Rusu dve milijardi funtov za prevzem Chelseaja, a je Roman takrat ponudbo gladko zavrnil.

Sedaj pa je po poročanju medijev situacija drugačna. V primeru da Ratcliffe ponudi enako vsoto, ali pa jo še poviša, bi to postal nov svetovni rekord te vrste.

Lastnik Modrih naj bi že kontaktiral New York bank Raine Group, ki naj bi mu pomagala pri sami prodaji. Slednji so imeli zelo pomembno vlogo že pri prodaji Manchester Cityja.

Abramovičevo bogastvo se sicer ocenjuje na 9 milijard funtov, lastnik Chelseaja pa je postal leta 2003, ko je za "zgolj" 140 milijonov funtov odkupil klub od Kena Batesa. Pod Abramovičevim vodstvom so Bluesi petkrat postali angleški prvaki, slavili pa so tudi v Ligi prvakov in Evropski ligi.

Potrebno pa je omeniti, da je poročanje The Sunday Timesa potrebno vzeti nekoliko z rezervo, saj so o Abramovičevi prodaji Chelseaja v preteklosti že poročali, končalo pa se je tako, da jih je ruski milijarder tožil in tožbo tudi dobil. 

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 18:15 26.avgust 2018.

    Abramovič je z nakupi kluba in igralcev "javno" opral svoj denar iz fondov in sedaj gre novim lopovščinam na proti. Sicer pa, ko so začeli nogometne klube kupovati Kitajci in Arabci je čas za spremembe in drugačna financiranja .

  • Avatar vec
    vec 13:21 26.avgust 2018.

    no zgleda prihaja kriza 2.0 al pa je celo že tukaj

Sorodne novice