Šport > Nogomet
3688 ogledov

"Odhod Oblaka najhuje, kar se lahko zgodi"

jan oblak saul niguez Epa
Londonski velikan je povzročil paniko v Madridu.

Angleški nogometni velikan Chelsea ob iztekajočem se prestopnem roku pospešeno išče zamenjavo za Thibauta Courtoisa, ki je željo po odhodu podkrepil z neudeležbo na pripravljalnih akcijah pred začetkom nove sezone.

Belgijec je odločitev sprejel na lastno pest, zato mu grozijo denarne sanckije. Trentno se nahaja na neznani lokacij, klub pa ga bo kaznoval z odvzemom dvotedenske plače. Pogodba s Chelseajem mu poteče ob koncu prihajajoče sezone.

Med favoriti za njegovega naslednika je Jan Oblak, lastnik modrega kluba Roman Abramovič pa naj bi že prižgal zeleno luč za poravnavo odkupne klavzule v višini 100 milijonov evrov. Slovenski reprezentančni vratar bi s tem postal daleč najdražji čuvaj mreže v zgodovini.

O možnosti Oblakove selitve je spregovoril vezist Atlética Saul Niguez, ki meni, da bi bil odhod trikratnega dobitnika nagrade Zamora silovit udarec za četo Diega Simeoneja.

"Oblakov odhod bi bil nekaj najhujšega, kar se lahko zgodi naši ekipi. Imamo najboljšega vratarja na svetu. Zadnja ti leta je osvojil nagrado Zamora. Vsak dan napreduje in me preseneča. Gre za mladega nogometaša, ki ima pred seboj še veliko let. Najbolje pa je to, da se še vedno razvija," je povedal 23-letni Španec.

jan oblak | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Tadej 01:58 08.avgust 2018.

    Chelsea ze ima zamenjavo. Oblak tako zal ostaja v atleticu.

  • 2ac0d92f39c29bc3e6af65fb55ad1cdaa120ad13 22:22 07.avgust 2018.

    Ja Oblak je res zakon in vreden vse pozornosti. Držim pesti zanj, da se mu uresniči njegova želja. Katera? To boste morali pa vprašatijega!

Sorodne novice