Šport > Nogomet
2528 ogledov

Atlético ali Barça? Oblakov soigralec se je končno odločil

antoine griezmann Epa
Napadalec Atlético Madrida je uradno razkril svoje načrte za prihodnost.

Francoski zvezdnik Antoine Griezmann je v posebni televizijski oddaji s pomenljivim naslovom Odločitev (The Decision) sporočil, kje bo nadaljeval svojo kariero. 

Soigralca slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki ima pogodbo z Atléticom sklenjeno do leta 2022, se je v zadnjih tednih vse glasneje povezovalo s 100-milijonskim prestopom v Barcelono, a je napadalec zdaj končno potrdil, da bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres madridskega kluba.

27-letnik je pred časom napovedal, da bo svojo odločitev sporočil pred prvo tekmo francoske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Španski televizijski kanal Movistar+ je tako dva dni pred srečanjem Francije in Avstralije (16. junij) objavil napovednik, s katerim je vzbudil radovednost svetovne športne javnosti.

"Naveličani ste vseh govoric... bom odšel, bom ostal, koliko mi bodo plačali, koliko mi ne bodo plačali... a resnica je to, kar bom povedal zdaj..." je povedal Griezmann, nato pa se je posnetek zatemnil. Da bi bila negotovost kar se da velika, je Francoz posnel dve različni nadaljevanji. V eni je oznanil, da ostaja član Atlética, v drugi pa potrdil prestop v Barcelono.

Na napovednik se je nemudoma odzval branilec Barcelone Gerard Piqué, ki je zapisal, da si bo oddajo ogledal ob uživanju pokovke. 

Čeprav so ga nekateri že videli na Camp Nouu, pa se je na koncu smejalo navijačem Atlética. "Odločil sem se, da ostanem," je v sklopu dokumentarnega filma o njem razkril Griezmann, ki se je Atléticu pridružil leta 2014 iz Real Sociedada in za klub dosegel 112 golov v vseh tekmovanjih.

"V ekipi delamo vse za nenehno rast Atlética, da bi lahko spet zaigrali v finalu lige prvakov, upamo, da že na domačem stadionu (2019, op. a.). Trudimo se, da bi pripeljali vrhunske igralce. Čutim, da moramo z Atléticom še marsikaj postoriti. Če bomo kupili dobre igralce, lahko osvojimo ligo prvakov in se zapišemo v zgodovino kluba. Tukaj lahko pišem v zgodovino, v Barceloni bom samo še en nogometaš. Odločitev sprejemam s 100-odstotno gotovostjo. Ne bom je obžaloval," je dodal francoski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice