Šport > Nogomet
2928 ogledov

Jan Oblak predrag za Liverpool?

Jan Oblak
Liverpool je postal glavni snubec slovenskega vratarja Jana Oblaka. A Rdeči naj ne bi bili pripravljeni plačati zahtevane rekordne odškodnine.

Otoški mediji poročajo, da naj bi angleški velikan Liverpool počasi opustil željo po nakupu Jana Oblakasaj je Slovenec predrag. Njegov dosedanji klub Atletico Madrid ga namreč ne želi prodati izpod cene 80 milijonov funtov.

Liverpool sicer slovi po svojih kroničnih težavah z vratarji, zato naj bi menedžer Rdečih Jürgen Klopp intenzivno iskal zamenjavo za Lorisa Kariusa in Simona Mignoleta, ki sta se v prejšnji sezoni pošteno osmešila.

Angleški The Mirror poroča, da je na samem vrhu želja Škofjeločan, a bodo pri Liverpoolu očitno prisiljeni poiskati rešitev drugje, saj ga letošnji zmagovalci Lige Evropa ne nameravajo prodati.

Oblaka za Rojiblancose veže še triletna pogodba, tako da niso pod nobenim pritiskom glede prodaje in si lahko privoščijo, da za odškodnino zahtevajo astronomskih 80 milijonov funtov, kar je dvakrat več od rekordnega zneska za vratarja.

Liverpool se je tako prisiljen ozreti drugam za okrepitvami. Največ se omenja brazilskega vratarja Alissona, ki pa prav tako ne bo poceni, saj Roma zahteva več kot 60 milijonov funtov za svojo zvezdo. V primeru dobrih nastopov Alissona na bližajočem se Svetovnem prvenstvu pa se ta cena lahko kvečjemu še povzpne.

"Tu in tam ga malce frcnem, češ da kaj ko bi okrepil Liverpool, nam pomagal, ravno to potrebujemo in podobno. Toda vse je v rokah njegovih agentov. Vsekakor ne bi škodilo, če bi prišel v Liverpool."

Roberto Firmino

Brazilski napadalec Roberto Firmino je za medije izjavil, da si želi, da bi klup z Anfielda okrepil prav Alisson, katerega tekom reprezentančnih zborov ves čas nagovarja, da se mu pridruži pri Liverpoolu.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.