Šport > Nogomet
2419 ogledov

Kdo so favoriti za nakup Jana Oblaka?

jan oblak Epa
Slovenski vratar je poskrbel za preplah v Madridu.

Jan Oblak je po zmagi Atlética v finalu Lige Evropa dejal, da ni prepričan, kje bo nadaljeval svojo kariero.

jan oblak Bo delovalo? Šport Atlético razkril načrt glede Oblaka

"Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ni odvisno od mene," je izjavil slovenski repezentančni vratar, ki ima pogodbo z Atléticom sklenjeno do leta 2021, njegova odkupna klavzula pa znaša 100 milijonov evrov.

V madridskemu klubu so pred dnevi napovedali povišanje odkupne klavzule, kar pa bržkone ne bo zmanjšalo zanimanja za usluge 25-letnega Škofjeločana.

Po poročaju španskega AS-a se za Oblaka potegujejo štirje evropski velikani.

Juventus

Juventus bo iskal ustrezno zamenjavo za legendarnega Gianluigija Buffon, ki je naznanil, da po 17 letih zapušča Torino. Vodstvo stare dame je o Oblaku poizvedovalo lanskega septembra, nato pa je zanimanje nekoliko zamrlo.

Med kandidati za Buffonovega naslednika se v zadnjih dneh najpogosteje omenja Mattio Perina, Antonia Miranteja, Andreo Consiglija and Federica Marchettija.

jan oblak Ronaldo bo slabe volje Šport Lestvica: Oblak ni najboljši Slovenec v sezoni

Arsenal

Topničarjem se po slovesu Arsena Wengerja bržkone obeta prevetritev igralskega kadra. Okrepitve naj bi iskali tudi med vratarji, upoštevajoč slabšo formo Petra Čecha in neprepričljive predstave Davida Ospine. 

Liverpool

Pred dilemo je tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp. Vatar Loris Karius ima za seboj dobro sezono, vendar v klubu niso prepričani, če je Nemec njihova dolgoročna številka ena.  Njegovo usodo bi lahko krojila tudi finalna tekma Lige prvakov z Real Madridom. Rezervni vratar Simon Mignolet v zadnjem času ni dobival priložnosti in nič ne kaže na to, da bi se to kmalu spremenilo. Med možnimi kandidati za vrnitev v Liverpool se omenja tudi vratarja Napolija Pepeja Reino, ki je za redse igral od leta 2005 do 2014.

Paris Saint-Germain

Najbolj zainteresiran klub za nakup Oblaka je francoski prvak, ki naj bi ga poleti zapustil bodisi Alphonse Areola bodisi Kevin Trapp. Parižani so se sicer že vmešali v boj za Buffona, kateremu ponujajo dvoletno pogodbo.

jan oblak Poklon Šport Epski prizori na avtobusu, v središču pozornosti pa Jan Oblak

Oblak je za Atlético, katerega član je od leta 2014, odigral 161 tekem in prejel samo 98 golov. Mrežo je ohranil nedotaknjeno na 92 obračunih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice