Šport > Nogomet
9203 ogledov

Atlético razkril načrt glede Oblaka

jan oblak Epa Oblak ima pogodbo z Atléticom sklenjeno do leta 2021.
Atlético Madrid se je domislil načrta, kako odgnati snubce prvega zvezdnika Jana Oblaka.

Slovenskemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku so po zmagi njegove ekipe, ki je v finalu Lige Evropa premagala Marseille (3:0), še poskočile delnice.

Atletico Madrid Finale EL Šport Oblak drugi Slovenec z evropsko lovoriko

Škofjeločan že nekaj časa velja za enega najboljših vratarjev na svetu, kar razumljivo privablja vse večje zanimanje s strani evropskih velikanov. 

Še posebej glasne so govorice z Otoka, kjer naj bi se za Oblaka potegovala Liverpool in Arsenal, večkrat pa se je 25-letnika tekom pretekle sezone povezovalo tudi s selitvijo k Paris Saint-Germainu.

Aktualni francoski prvak sodi v maloštevilno druščino nogometnih klubov, ki bi si lahko privoščili plačilo Oblakove odkupne klavzule v višini 100 milijonov evrov, a ta številka bo, če gre verjeti vodstvu Atlética, kmalu postala zgodovina.

Jan Oblak Zgodovinsko Šport "Oblak! Ne mešaj piva s pelinkovcem! Ob polnoči pa domov!"

Izvršni direktor španskega kluba Miguel Angel Gil Marin je potrdil, da bodo zvišali Oblakovo odkupno klavzulo, s čimer bi vsaj delno zavrli zanimanje evropskih velikanov, ki iz tedna v tedna glasneje trkajo na madridska vrata.

"Zvišali bomo Oblakovo odkupno klavzulo, a za zdaj mu moramo zaupati," je za Cadeno COPE povedal Gil Marin. "Vemo, da želi ostati. Tudi mi si želimo, da bi ostal," je dodal.

jan oblak Poklon Šport Epski prizori na avtobusu, v središču pozornosti pa Jan Oblak

Oblak po zmagi nad Marseillom, s katero je prišel do prve evropske lovorike, ni bil preveč zgovoren na temo svoje prihodnosti. Z mislimi ostaja osredotočen na dogajanje v španskem prvenstvu, kjer z mestnim rivalom bijejo bitko za drugo mesto.

"Marsikaj se govori. Imam sklenjeno pogodbo. Ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Ne razmišljam o ničemer drugem kot o nedelji, saj potrebujemo točko, da ostanemo drugi," je dejal.

Atlético v nedeljo čaka obračun zadnjega kroga španske La Lige z Eibarjem. Realovci, ki imajo tri točke manj od Oblaka in druščine, bodo že dan prej gostovali pri Villarrealu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice