Šport > Nogomet
3016 ogledov

Oblakov klub ostro nad Barcelono

Antoine Griezmann Epa Antoine Griezmann ima že nekaj časa na mizi ponudbo Barcelone.
Morebitna selitev zvezdnika dviga veliko prahu.

V preteklih dneh so medije v Španiji, pa tudi ostali Evropi, polnili zapisi o skorajšnjem prestopu Antoina Griezmanna iz madridskega Atlética v Barcelono.

Francoski napadalec je gonilna sila ekipe, za katero brani Jan Oblak, tako da si ga v prestolnici na vsak način želijo zadržati, čeprav se Katalonci že več kot pol leta trudijo, da bi si zagotovili njegov podpis.

V zadnjih dneh je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu namignil, da bo Griezmann v naslednji sezoni član Barcelone, po nedavni tekmi z madridskim Realom je napadalec Blaugrane Luis Suárez dejal, da se veseli, da bo igralec Griezmannovega kova okrepil njihovo ekipo.

cristiano ronaldo gerard pique Panika pri Realu Šport Ronaldo pokril usta, a prepozno: znano, česa je obtožil Piquéja

Vse skupaj je bilo preveč za Atlético, ki se pripravlja na finale Lige Evropa. 16. maja se bodo Oblak in soigralci v Lyonu za lovoriko pomerili z Marseillejem. Govorice o Griezmannovi selitvi so vnesle nemir v klub in direktor Atlética Miguel Ángel Gil Marín se je odzval z ostrim tekstom.

"Dovolj imamo Barceloninega obnašanja. Da predsednik, igralec in član upravnega odbora na takšen način govorijo o igralcu, ki ima pogodbo z drugim klubom, in to le nekaj dni pred velikim evropskim finalom, kaže na absolutno pomanjkanje spoštovanja do Atlética in njegovih navijačev," je v uradnem odzivu zapisal Gil Marín.

"Stališče Atlética je zelo jasno in smo ga že nekajkrat predstavili javnosti. Nikoli se nismo pogajali o Griezmannovem prestopu in nimamo namere, da bi to storili. Pred nekaj dnevi sem predsedniku Barcelone osebno rekel, da naš igralec ni naprodaj in da ga ne bomo prodali. Istočasno sem mu dal vedeti, da njegovo početje ogroža regularnost tekmovanja, ker smo se za prvenstveno lovoriko borili proti Barceloni, oni pa nenehno vršijo pritisk na enega naših ključnih igralcev. Rekel sem mu tudi, da v kolikor bo igralec želel prekiniti pogodbo, bomo, zaradi konstantnega pritiska skozi celotno sezono, od Barcelone zahtevali kompenzacijo," je nadaljeval Gil.

"Ko je dovolj, je dovolj. Upam, da bo ta izjava pomirila navijače Atlética pred finalom Lige Evropa in da se bodo lahko na finale pripravili tako, kot se spodobi," je zaključil direktor Atlética.

Diego Simeone Liga Evropa Šport Oblak in ekipa bodo morali finale igrati brez trenerja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.