Šport > Nogomet
3359 ogledov

Oblak in ekipa bodo morali finale igrati brez trenerja

Diego Simeone
1/2
epa
Trener Diego Simeone na finalni tekmi evropske lige ne bo smel sedeti na klopi.

Nogometaši španskega Atletica iz Madrida, kjer blesti slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so se po skupni zmagi z 2:1 nad angleškim Arsenalom prebili v veliki finale evropske lige, na odločilni tekmi s francoskim Marseillom 16. maja v Lyonu pa jih ob igrišču ne bo vodil njihov strateg Diego Simeone.

Argentinski strokovnjak ni bil na klopi svoje ekipe tudi na četrtkovi povratni tekmi v Madridu, saj je bil izključen že na prvi polfinalni tekmi v Londonu po ostrem verbalnem spopadu s francoskim sodnikom Clementom Turpinom.

Disciplinska komisija pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) mu je zaradi neprimernega obnašanja dosodila prepoved vodenja svoje ekipe na naslednjih štirih tekmah, tako da bo Simeone manjkal tudi na uvodnih dveh tekmah evropske lige prvakov v prihodnji sezoni, ob tem pa mu je naložila tudi denarno kazen v višini 10.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.