Šport > Nogomet
12656 ogledov

Oblak ima na mizi izjemno ponudbo

Jan Oblak
Slovenski reprezentančni vratar ima sladke skrbi.

Jan Oblak ima po poročanju španskega Asa na mizi novo ponudbo madridskega Atletica. V klubu so odločeni, da izjemnega slovenskega čuvaja zadržijo za vsako ceno.

Oblaku, po finalu lige prvakov so oživele govorice, da je Liverpool zanj pripravljen plačati odkupno klavzulo, ki znaša 100 milijonov, sedanja pogodba poteče leta 2021. Na svetu sicer ni veliko klubov, ki bi lahko odšteli stomilijonski znesek za vratarja, vendar se pri rojiblancosih želijo še dodatno zavarovati. Glavni cilj nove pogodbe je tako omenjeno klavzulo dvigniti celo na 200 milijonov, Škofjeločanu pa se bo izdatno zvišala tudi plača. Pogajanja o višini klavzule naj bi še potekala.

Po zapisih v medijih bi se tako njegova plača predvidoma s pet dvignila na 10 milijonov na leto, podobno je zdaj pri Atleticu nagrajen le Antoine Griezmann. Tudi njega želijo Atleti zadržati v svojih vrstah.

jan oblak Atlético v skrbeh Šport Kdo so favoriti za nakup Jana Oblaka?

"Oblak želi nadaljevati v našem klubu, tega si želimo tudi mi. Na vsak način bomo poskušali dvigniti odkupno klavzulo," je novico o novi ponudbi potrdil tudi športni direktor Atletica Miguel Angel Gil. 

Za Oblaka naj bi se v preteklih mesecih zanimala tudi PSG in Arsenal.

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 12:47 30.maj 2018.

    Oblak je že davno prerasel Atletico, zato mora, ne glede na visoko ponudbo čimprej v neki drug klub pa naj si bo to Liverpool, Barcelona, Real Madrid ali Bayern

  • chicar 08:33 30.maj 2018.

    Če že, vsaj L'pool, samo ne v te propadle z arabsko gotovino napolnjene umetne balone a'la PSG, City ipd.

Sorodne novice