Šport > Nogomet
999 ogledov

Griezmann se je odločil

Antoine Griezmann Epa
Francoski napadalec naj bi že sprejel odločitev.

Po dolgotrajnih govoricah, da se bo Antoine Griezmann v tokratnem prestopnem roku preselil k Barceloni, je Francoz svojemu taboru povedal, da namerava ostati pri madridskem Atleticu. 

"Pri Asu lahko potrdimo novico, ki jo je v ponedeljek objavil časopis ABC, da so bila pogajanja med Griezmanom in Atleticom plodna. In ne samo v pogledu boljših finančnih pogojev za francoskega reprezentanta," so zapisali pri priznanem španskem športnem mediju As. Griezzman naj bi bil zadovoljen tudi z obljubo, da bo klub v prestopnem roku pripeljal še kakšnega vrhunskega igralca.

Nakup pa je odvisen tudi od prodaje katerega od sedanjih članov rojiblancosov. "Vprašanje je, kje bo Atletico dobil denar za okrepitve, kar pripelje do skrbi o prihodnosti Jana Oblaka. Ta naj bi bil tarča Liverpoola, govori se, da je klub že poslal ponudbo vredno 90 milijonov evrov, in Arsenala. Novi trener Unai Emery je že dolgo Oblakov občudovalec," je še zapisal novinar Asa Jorge Garcia.

Pri Barceloni so sicer pred časom že izjavili, da so pripravljeni plačati Griezzmanovo odkupno klavzulo, ki znaša 100 milijonov. Francozova tokratna odločitev je morda tudi posledica napake, ki jo je zakrivil predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, ki mu je v eni od izjav ušlo, da so se Katalonci brez vednosti igralčevega kluba že oktobra dogovarjali za prestop z nogometaševim zastopnikom. Ker napadalec še ni bil šest mesecev oddaljen od konca pogodbe, je to proti pravilom.

Griezmann Oblak "Dovolj je!" Šport Oblakov klub ostro nad Barcelono

Fifa je že sprožila preiskavo, Barceloni pa naj bi celo grozila kazen prepovedi nakupa igralcev v naslednjih petih prestopnih rokih. Polletni suspenz bi lahko dobil tudi Griezmann.

Tega so lani povezovali že s selitvijo v Manchester United, a je ostal zvest Atleticu, ki je prav tako zaradi nepravilnosti pri prestopih takrat moral odslužiti kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.