Šport > Nogomet
508 ogledov

Zaradi uporabe kokaina mora Chelseaju plačati astronomsko odškodnino

Adrian Mutu se v dresu Chelseaja ni proslavil. Moštvo je moral zapustiti. Žurnal24 main
Po desetih letih je sodišče končno sprejelo svojo odločitev. Nekdanji romunski reprezentant je v velikih težavah, saj mora Chelseaju plačati ogromno odškodnino.

Nekdanji romunski reprezentant in nogometaš londonskega Chelseaja Adrian Mutu mora svojemu bivšemu klubu plačati odškodnino v višini 17 milijonov evrov zaradi koriščenja kokaina v času igranja za ta londonski klub. Odločitev je sprejelo Sodišče za človekove pravice v Strasbourgu po desetletnem sodniškem procesu.

Enako odločitev je v samem začetku sprejela tudi že FIFA, a se je Mutu na odločitev pritožil. Londonski klub namreč od Romuna, ki se je v London preselil leta 2005 iz Parme, zahteva odškodnino, saj naj bi ta z uporabo kokaina kršil pogodbo.

Mutu, ki je za Modre na 38 tekmah dosegel 10 zadetkov, je že izjavil, da toliko denarja nima.

Romunski zvezdnik, ki je za reprezentanco zbral 77 nastopov, na katerih je zabil kar 35 zadetkov, je sicer najgloblji vtis pustil v Italiji, kjer je igral 11 sezon. Branil je barve Interja, Verone, Parme, Juventusa, Fiorentine in Cesene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.