Poslovila se je legenda ameriškega športa

Foto: Profimedia
Konec športne poti za bodočega člana Hiše slavnih.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših "tight endov" v zgodovini lige ameriškega nogometa NFL Rob Gronkowski je najavil konec kariere. Gronkowski je bil eden zvezdnikov ekipe New England Patriots, s katero je osvojil tudi tri naslove prvaka lige NFL. V prihodnje bo postal član hiše slavnih.

"Vse skupaj se je začelo pri 20 letih, ko sem uresničil sanje o igranju v ligi NFL. Zdaj bom kmalu dopolnil 30 let in sem sprejel najpomembnejšo odločitev v življenju," je na družbenem omrežju Instagram zapisal Gronkowski in dodal: "Danes končujem kariero."

Trikratni prvak lige je bil eden najbolj dominantnih igralcev na svojem položaju v napadu, v zadnjih dveh sezonah pa se je zavoljo številnih težav s poškodbami spogledoval z upokojitvijo.

Čeprav je februarja dal pomemben delež k zadnjemu naslovu prvaka ekipe New England Patriots, pa v zadnjem obdobju njegov napadalni učinek ni bil takšen kot v najboljših letih, v rednem delu sezone je zbral zanj le tri zadetke in 47 ujetih podaj.

V devetih letih je sicer odigral 115 tekem, zbral 521 ujetih podaj, 79 zadetkov, petkrat je bil izbran na tekmo zvezd, sedemkrat pa je igral v končnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.