Šport
830 ogledov

Poslovila se je legenda ameriškega športa

Rob Gronkowski
Konec športne poti za bodočega člana Hiše slavnih.

Eden najboljših "tight endov" v zgodovini lige ameriškega nogometa NFL Rob Gronkowski je najavil konec kariere. Gronkowski je bil eden zvezdnikov ekipe New England Patriots, s katero je osvojil tudi tri naslove prvaka lige NFL. V prihodnje bo postal član hiše slavnih.

"Vse skupaj se je začelo pri 20 letih, ko sem uresničil sanje o igranju v ligi NFL. Zdaj bom kmalu dopolnil 30 let in sem sprejel najpomembnejšo odločitev v življenju," je na družbenem omrežju Instagram zapisal Gronkowski in dodal: "Danes končujem kariero."

Trikratni prvak lige je bil eden najbolj dominantnih igralcev na svojem položaju v napadu, v zadnjih dveh sezonah pa se je zavoljo številnih težav s poškodbami spogledoval z upokojitvijo.

Čeprav je februarja dal pomemben delež k zadnjemu naslovu prvaka ekipe New England Patriots, pa v zadnjem obdobju njegov napadalni učinek ni bil takšen kot v najboljših letih, v rednem delu sezone je zbral zanj le tri zadetke in 47 ujetih podaj.

V devetih letih je sicer odigral 115 tekem, zbral 521 ujetih podaj, 79 zadetkov, petkrat je bil izbran na tekmo zvezd, sedemkrat pa je igral v končnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice