Šport
6137 ogledov

Umirajoči trener gledalce spravil do solz

W.T. Johnston PrtSc
Trener je v svet poslal sporočilo o športu in življenju.

Glavni trener srednješolske ekipe ameriškega nogometa Newton EaglesW.T. Johnston, je pred nekaj leti preživel presaditev pljučnega krila, letos avgusta pa so mu zdravniki sporočili, da bo po vsej verjetnosti živel še največ osem mesecev.

Alex Smith poškodba Pozor, nazorno Šport Tri srhljiva naključja, ki zares šokirajo

Johnston je več let vodil moštvo Newtona in večino igralcev pozna od malih nog, tako tudi njihove starše. Newton Eagles so zelo uspešen program, ki je letos osvojil prvenstvo zvezne države Teksas, kar je v ZDA (posebej v omenjeni zvezni državi, kjer je ameriški nogomet skoraj religija) velika stvar. 

Po koncu tekme na stadionu AT&T v Arlingtonu, kjer svoja domača srečanja sicer igrajo sloviti Dallas Cowboys, je Johnston v pogovoru za Fox Sports Southwest spregovoril o zadnji sezoni, ki jo je od avgusta do poznega decembra preživljal s svojim moštvom.

"Ko smo avgusta začeli sezono, sem fantom razkril, kakšno je moje stanje in dal vedeti, da želim še vedno imeti vpogled v delo ekipe. Rekel sem jim, da jim želim dati še zadnjo lekcijo - kako naj živijo in kam naj usmerjajo svojo energijo in vero. Bog je zame naredil veliko. Neverjetno je, kar mi je Jezus dovolil doživeti s temi fanti. Vsem govorim, čeprav ne razumejo - dobil sem velik dar, ker sem imel pred smrtjo možnost opazovati, kako moje življenje vpliva na druge. Ti fantje ... Dotaknili so se moje duše in to je bilo obojestransko. Prenesel sem jim življenjsko lekcijo in to človek ne doživi pogosto," je povedal odkriti Johnston.

Ni si hotel lastiti zaslug za zmago. "To je njihovo, jaz sem svoje prestal. Oni se bodo lahko še čez 50 let spomnili tega trenutka, to jim bo ostalo skupno za vselej. Če se bodo ob tem spomnili tudi name, potem bo delček mene vedno živel z njimi," je zaključil Johnston, čigar nagovor se je razširil po spletu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.