Šport
783 ogledov

Američani zaradi reklame zažigajo izdelke Nike

super bowl san francisco 49ers baltimore ravens ameriški nogomet kaepernick EPA
Številni Američani so se odzvali na reklamni spot proizvajalca športne opreme.

Colin Kaepernick, podajalec v ligi NFL, ki je leta 2016 kot prvi pokleknil ob predvajanju ameriške himne in tako protestiral zaradi neenakosti in policijskega nasilja nad temnopoltimi Američani, je posnel reklamo za Nike. Predsednik Donald Trump in njegovi privrženci so pobesneli, slednji so množično začeli zažigati izdelke omenjenega proizvajalca športne opreme.

Quarterback Kaepernick, ki je San Francisco leta 2013 popeljal do Super Bowla, je trenutno sicer brez kluba, klubi ga ne želijo zaposliti prav zaradi njegovega protesta. "Igralec, ki ne spuštuje himne, je kurb... sin in ga je potrebno odpustiti," se je pred časom na twitterju oglasil Trump in zanetil pravo vstajo med igralci ameriškega nogometa, njihov protest pa so podprli tudi nekateri ostali športni zvezdniki, pa tudi znane osebe s področja glasbe in filma.

"Verjami v nekaj. Pa čeprav to pomeni, da moraš žrtvovati prav vse," je zdaj v reklami proizvajalca Nike izjavil  Kaepernick.

Na Trumpov odgovor ni bilo treba dolgo čakati: "Sporočilo, ki ga pošilja Nike, je grozno. Morda imajo razlog za to početje, a sporočilo je neprimerno. Takšnih sporočil ne bi smeli objavljati."

Ameriškega predsednika so podprli njegovi privrženci, mnogi pa so objavili tudi posnetke z zažiganjem izdelkov in pozvali k bojkotu proizvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice