Šport
1558 ogledov

Eden največjih preobratov v zgodovini

Stefon Diggs Epa
Tekma med Minnesota Vikings in New Orleans Saints je postregla z neverjetnim zaključkom.

Tekma na stadionu Vikingov se je ob polčasu že zdela odločena, saj so gostje iz New Orleansa že zaostajali z 0:17, a sledil je preobrat velik preobrat, ki je bil podoben tistemu iz lanskega Super Bowla, ko so igralci ekipe New England Patriots nadoknadili visok zaostanek proti Atlanta Falcons.

Tokrat je v drugem polčasu blestel podajalec Svetnikov Drew Brees, ki je podal za tri touchdowne, obramba New Orleansa pa je domačim dovolila le dva field golala. Gostje so tako pol minute pred koncem tekme povedli s 24:23. Celoten stadion je obnemel, Vikingom, ki so v zgodovini štirikrat nastopili v Super Bowlu, a vselej izgubili, pa se je znova obetal predčasni konec sezone.

LeGarrette Blount, Philadelphia Eagles Še en korak Šport Znana polfinalista lige NFL

Gostitelji so krenili v zadnji obupni napad, na semaforju pa jim je po timeoutu ostalo le še deset sekund igre, tako da jim je ostalo časa le še za eno podajo. Rezervni podajalec Vikingov Case Keenum, ki sicer izjemno igra po poškodbi Sama Bradforda, je poslal dolgo podajo, lovilec Stefon Diggs pa jo je v visokem skoku ujel, se izognil dvema gostujočima branilcema ter se uspel obdržati v notranjosti igrišča. Sledil je le še tek v končno cono za touchdown. Stadion je eksplodiral.

Po analizi ESPN so bile sicer možnosti za zmago Saintsov pred zadnjo podajo kar 99,9-odstotne. Vikingi lahko zdaj postanejo prvo moštvo, ki bi zaigralo na domačem stadionu tudi v Super Bowlu. Od tega uspeha jih loči le še en korak, v finalu konference NFC morajo premagati Philadelphio.

V konferenci AFC so Patriots najprej brez težav odpravili Tennessee Titans s 35:14, Jacksonville Jaguars pa so včeraj v gosteh s 45:42 premagali Pittsburgh Steelers. Junak tekme je bil tekač Jaguarjev Leonard Fournette s tremi doseženimi zadetki (touchdowni).

Polfinalni tekmi bosta na sporedu konec tedna, finale oziroma tako imenovani Super Bowl pa bo 4. februarja v Minneapolisu.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.