Šport
1542 ogledov

Silverhawksi premagali evropske prvake

Silwerhawks osebni arhiv
Na Dunaju slavila slovenska ekipa.

Ljubljana Silverhawks so na Dunaju v osmi tekmi sezone prišli do največje zmage v sezoni. Po presenečenju so s 24:21 premagali domače Vienna Vikings.

Prvi polčas so Silverhawks začeli nekoliko rezervirano, a so po dveh touchdownih v izvedbi Luke Šutanovca in Matica Tomšeta prišli do vodstva s 14:7. Tik pred prvim polčasom so po napaki v napadu in izgubljeni žogi dopustili touchdown, s čimer so Vikings izenačili rezultat na 14:14, to pa je obetalo napet drugi del srečanja.

V tretji četrtini so nato touchdown najprej dosegli domači, a se Silverhawks niso predali. Žogo so v svoji posesti držali večji del in nadzorovali tekmo, nato pa prekZacha Cavanaugha izenačili.

Obramba je nato ustavila napad Vikingsov, ki so tokrat igrali brez Garretta Safrona, posledično pa bili tudi manj učinkoviti. Takoj v naslednjem napadu je field goal zadel Eugen Sumić.

Silwerhawks | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv
Vendar napete tekme še ni bilo konec. Slabe tri minute pred koncem so žogo dobili Vikingi, a jih je prepričljiva obramba Silverhawksov ustavila. Vikings so imeli še 21 sekund pred koncem poskus za izenačenje, a so zgrešili, s čimer je zmaga odšla v Ljubljano.

Silverhawks so s tem osvojili četrto letošnjo zmago, kar je dobra popotnica pred naslednjo težko tekmo. V soboto, 2. junija, namreč gostijo Swarco Raiders, kar bo tudi zadnja domača tekma ekipe Silverhawks v rednem delu tekmovanja.

Trener Rok Štamcar je po nori končnici povedal: "To je vrhunska zmaga naših fantov. Premagati takšno ekipo, to je kot bi Olimpija premagala Barcelono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.