Šport
1508 ogledov

Tri srhljiva naključja, ki zares šokirajo

Alex Smith poškodba Reševalni pas/Twitter
V nedeljo zvečer je bil v ZDA v središču pozornosti dogodek na tekmi lige NFL v Washingtonu.

V nedeljo so Washington Redskins gostili Houston Texans in utrpeli dva udarca. Srečanje so izgubili in ogrozili svoj položaj na vrhu divizije NFC East, obenem pa ostali brez svojega najboljšega podajalca.

Cody Parkey Zgodovinsko Šport Saj ni mogoče, pa je! Ko na tekmi zadeneš štiri vratnice...

V tretji četrtini se je namreč ob naletu obrambe grdo poškodoval omenjeni podajalec Alex Smith, na grd način si je zlomil dve kosti v desni nogi - golenico in fibulo. Smitha so ob aplavzu odnesli z zelenice, s sezono pa je seveda že zaključil. Pod vprašajem je tudi nadaljevanje njegove kariere.

Vse skupaj pa je kmalu dobilo skorajda mističen podton. Ameriški novinarji so namreč hitro izbrskali nekaj zares pretresljivih podatkov. Smithova poškodba se je zgodila na 18. november in pred točno 33 leti, torej 18. novembra 1985, si je na praktično enak način nogo zlomil še en podajalec moštva Redskins, zmagovalec Super Bowla XVII - sloviti Joe Thiesmann. Slednjemu je nogo zlomil po mnenju mnogih najboljši obrambni igralec vseh časov - Lawrence Taylor, legenda ekipe New York Giants. Thiesmann je takrat moral končati svojo športno pot.

Tu pa podobnosti med dogodkoma še ni konec. Tekmi, na kateri sta se poškodovala Theismann in Smith, sta se končali z enakim izidom - 23:21. Edina razlika je ta, da so leta 1985 Redskins slavili, letos pa izgubili.

"Vse skupaj je kar malce srhljivo," je podobnost poškodbe ter identičnost datuma in rezultata komentiral Theismann. Ob vseh omenjenih slučajih se človek res začne spraševati, če niso na delu kakšne kozmične sile ...

Obe poškodbi si lahko ogledate na priloženih posnetkih, a z opozorilom, da so nekateri kadri precej nazorni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice