Šport
725 ogledov

Trump ne bo vesel

Duron Harmon
Nekateri zmagovalci Super Bowla bodo bojkotirali ameriškega predsednika.

New England Patriots so znova slavili na Super Bowlu. Čeprav so se zmagovale ekipe v preteklosti z veseljem udeležile tradicionalnega srečanja z ameriškim predsednikom, pa bo tokrat nekoliko drugače. Kar nekaj Patriotov je namreč izjavilo, da se nima namena srečati z Donaldom Trumpom.

Ta se je v preteklosti sicer večkrat pohvalil s tem, da prijateljuje z lastnikom Patriotov Robertom Kraftom in trenerjem Billom Belichickom, skupaj z izjemnim podajalcem Tomom Bradyjem pa naj bi odigrala partijo golfa. Slednji se sicer pred dvema letoma, ko so Patrioti prav tako osvojili naslov, ni udeležil slavnosti v Beli hiši.

To leto povabilo še ni prišlo, nekateri igralci pa so vseeno že izjavili, da ne nameravajo oditi v Washington. "Ne bom šel. Tam me ne želijo," je dejal sicer temnopolti Duron Harmon in dodal, da bi se sprejema vsekakor udeležil, če bi povabilo na primer prišlo s strani prejšnjega predsednika Baracka Obame.

tom brady Super Bowl Šport Patriots izenačili Steelers, Brady v zgodovino

Podobno sta razmišljala tudi dvojčka Jason in Devin McCourty. "Nisem razmišljal o tem, a dvomim v svojo udeležbo," je povedal Jason, Devin pa mu je dejal, da laže in da je o tem že razmišljal ter da ne obstaja možnost prihoda.

Duron Harmon | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred letom dni je o bojkotu predsednika, ki ga veliko Američanov obtožuje prikritega rasizma, razmišljala tudi večina igralcev moštva Philadelphia Eagles. Trump je sam nato umaknil povabilo. Podobno se je zgodilo tudi v ligi NBA. "Ni pomembno, kdo bo zmagal, mi ali Golden State, nobena ekipa si ne želi njegovega vabila," je že med finalno serijo izjavil LeBron James, takrat še vodja moštva Cleveland Cavaliers.

"Če oni ne želijo priti, tudi jaz ne želim, da pridejo," je takrat odvrnil Trump in ni povabil nikogar.

Komentarjev 2
  • Pepe007 11:32 06.februar 2019.

    Rasisti. Ne gredo na sprejem, ker je predsednik belopolt. Če bi si beli igralec to drznil za časa Obame, bi bil označen za rasista. Z nobenim politikom pa se verjetno nihče povsem ne strinja, razen če spada med 1 % njegovih fanov.