Posodil avto prijatelju brez izpita, končal na robu smrti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Hrvaško pretresajo nesreče mladih športnikov. V eni od njih jo je skupil nadarjeni vratar.
Oglej si celoten članek

Pisali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila tik pred začetkom novega leta. V Križevcih se je hudo poškodoval nogometni vratar Karlo Sokač, zadnji v seriji mladih hrvaških športnikov, ki jim je usoda skrajšala obetavno kariero.

Prometna nesreča Mladi vratar ne čuti obeh nog in roke

Razkrite so podrobnosti dogodka v zadnji noči preteklega leta. Sokač se je s prijatelji v Križevcih podal na nočno vožnjo. Uporabili so njegov avtomobil znamke BMW, tega je osemnajstletnik zaupal leto dni starejšemu prijatelju, sam pa se je usedel na zadnji sedež.

A omenjeni prijatelj ni imel vozniškega izpita, kar je druščino drago stalo. Zaradi prevelike hitrosti je avtomobil zletel s ceste in pristal v obcestnem jarku, z bokom je vozilo zadelo v betonsko steno.

Voznik jo je odnesel le z lažjimi poškodbami, Sokač pa je moral na operacijo, saj jo je hudo skupil. Ni čutil nog in roke, poškodoval si je več vretenc.

Operacija je uspela, a je Sokač še vedno v kritičnem stanju. "Zdaj je vse v božjih rokah, stanje je še naprej nepredvidljivo," je za 24sata rekel Karlov oče Davor Sokač.

Mladi vratar je  bil v mlajših selekcijah član zagrebškega Dinama, bil je tudi na spisku hrvaških pionirskih reprezentanc. Nazadnje je branil za Radnik iz Križevcev.

Video Huda prometna nesreča bosanskega nogometnega reprezentanta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.