Postal prvak in trener sezone v Serie A, zdaj odhaja

Foto: Epa
Foto: Epa
Pri italijanskih nogometnih prvakih bodo s koncem sezone ostali brez glavnega trenerja.
Oglej si celoten članek

V nedeljo se bo končala sanjska sezona Napolija, ki si je že pred zadnjim krogom sezone 2022/23 serie A zagotovil naslov italijanskih nogometnih prvakov. Se bo pa po koncu za Napoli šampionske sezone poslovil arhitekt uspeha kluba z juga Italije Luciano Spalletti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Štiriinšestdesetletni italijanski strateg se je Napoliju pridružil pred dvema letoma, ko je na klopi zamenjal Gennara Gattusa. Po tem, ko je Napoli popeljal do tretjega scudetta, si bo Spalletti vzel enoletni premor.

Slovo velikana Legenda Napolija: "To ni bila lahka odločitev"

"Včasih se razidete tudi zaradi preveč ljubezni. Moram si vzeti nekaj časa za počitek, ker sem precej utrujen," je ta teden dejal Spalletti, potem ko je končal 33-letno sušo kluba iz Napolija in zahtevne navijače navduševal z nekaterimi najbolj razburljivimi nogometnimi igrami v Evropi.

Spalletti je povedal, da si mora vzeti enoletni premor od nogometa ter se posvetiti svojemu vinogradu v Toskani.

AC Milan Nov udarec za Ibrahimovića, šušlja se o koncu kariere

Pred Napolijem je vodil milanski Inter (2017-2019), za katerega je igral slovenski vratar Samir Handanović. Pred tem je bil dvakrat trener Rome, bil je tudi na klopi Zenita iz Sankt Peterburga. Treniral je tudi Empoli, Sampdorio, Venezio, Udinese in Ancono.

Spalletti je z Napolijem prišel do največjega uspeha v karieri, saj je pred tem prvenstvo osvojil le pri ruskem Zenitu (2010, 2012).

Foto: Epa Luciano Spalletti

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.