Postopno uvajanje obveznega cepljenja v NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sodniškozdruženje je pristalo na predlog vodstva lige NBA.
Oglej si celoten članek

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v izjavi za javnost zapisalo, da je doseglo dogovor s sodniškim združenjem v NBA glede obveznega cepljenja proti covidu-19. Vsi, ki ne bodo cepljeni in ob tem niso na seznamu izjem, ne bodo smeli soditi na tekmah najmočnejšega košarkarskega tekmovanja, so še zapisali.

Sporazum določa, da morajo biti vsi sodniki v celoti cepljeni, razen če imajo versko ali zdravstveno izjemo. Sodniki so se tudi dogovorili, da bodo sprejeli priporočene dodatne doze cepiv, so še zapisali v kratki izjavi za javnost.

Pred tem so tudi nekateri klubi že sprejeli pravilnik o obveznem cepljenju svojih delavcev. Pri nekdanjem moštvu Gorana Dragića, Miami Heat morajo biti vsi uslužbenci cepljenji do 1. septembra, v kolikor ne spadajo v skupino izjem, je objavljeno na spletni strani NBA.

Spet druge franšize so v času premora pred prihajajočo sezono svoje dvorane začasno spremenile v cepilne centre in omogočile brezplačno cepljenje proti covidu-19.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.