Šport > Košarka
112 ogledov

Postopno uvajanje obveznega cepljenja v NBA

sodniki Profimedia
Sodniškozdruženje je pristalo na predlog vodstva lige NBA.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je v izjavi za javnost zapisalo, da je doseglo dogovor s sodniškim združenjem v NBA glede obveznega cepljenja proti covidu-19. Vsi, ki ne bodo cepljeni in ob tem niso na seznamu izjem, ne bodo smeli soditi na tekmah najmočnejšega košarkarskega tekmovanja, so še zapisali.

Sporazum določa, da morajo biti vsi sodniki v celoti cepljeni, razen če imajo versko ali zdravstveno izjemo. Sodniki so se tudi dogovorili, da bodo sprejeli priporočene dodatne doze cepiv, so še zapisali v kratki izjavi za javnost.

Pred tem so tudi nekateri klubi že sprejeli pravilnik o obveznem cepljenju svojih delavcev. Pri nekdanjem moštvu Gorana Dragića, Miami Heat morajo biti vsi uslužbenci cepljenji do 1. septembra, v kolikor ne spadajo v skupino izjem, je objavljeno na spletni strani NBA.

Spet druge franšize so v času premora pred prihajajočo sezono svoje dvorane začasno spremenile v cepilne centre in omogočile brezplačno cepljenje proti covidu-19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.