Potočnik: "Ukrajino smo analizirali tri dni!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred nocojšnjo tekmo med Slovenijo in Ukrajino (ob 20. uri) smo se pogovarjali s pomočnikom selektorja slovenske košarkarske reprezentance Gašperjem Potočnikom. Na drugi tekmi evropskega prvenstva bodo Slovenci, tako Potočnik, pritiskali vseh 40 minut. "Ni potrebe, da bi noreli," vseeno opozarja nekdanji pomočnik Jureta Zdovca in Aleksandra Džikića pri Unionu Olimpiji.
Oglej si celoten članek

Na katere reči je treba paziti pri Ukrajini?
Celotna igra se vrti okoli naturaliziranega Stevena Burtta. Povezuje igro in je pravzaprav glava ekipe. Imajo tudi odlične košarkarje na položaju krilnega centra, ki so dobri strelci, predvsem Oleksij Pečerov, ter zelo močne in visoke centre. Ti se znajo zagraditi pod obročem in naša naloga bo, da jih izrinemo iz rakete. Ne smemo jim dovoliti lahkih košev. Vjačeslav Kravcov, Kirilo Fesenko in Sergij Liščuk zadevajo predvsem iz bližine. Morda bi bilo pametno še omeniti, da dobro začnejo tekme, nato pa v tretji in četrti četrtini konstantno padajo. Pritiskali bomo na njih vseh 40 minut, s tem pa jih bomo na koncu skušali dotolči.

Kako boste zaigrali proti njim?
Ni potrebe, da bi noreli. Morali bomo igrati pametno, v obrambi moramo biti agresivni, poskušali bomo Burttu onemogočiti sprejem žoge. S tem bomo že v osnovi pokvarili njihovo igro. Burtt kreira njihovo igro, večinoma sicer zase, a zna tudi dobro podati.

Katere so slabosti Ukrajicev?
Njihovo največjo slabost vidim na položajih dva in tri. Daleč od tega, da bi šlo za slabe košarkarje, vendar sta prav mesti branilca strelca in krila njihova šibka točka.

Koliko časa ste porabili za analizo tekmeca?
Z njo sem se ukvarjal dva, tri dni. Skupno je zneslo kar nekaj ur. Pogledal sem šest njihovih tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.