Šport > Košarka
5 ogledov

Potočnik: "Ukrajino smo analizirali tri dni!"

Ljubljansko ekipo bo tudi tokrat vodil Džikićev pomočnik Gašper Potočnik. Saša Despot
Pred nocojšnjo tekmo med Slovenijo in Ukrajino (ob 20. uri) smo se pogovarjali s pomočnikom selektorja slovenske košarkarske reprezentance Gašperjem Potočnikom. Na drugi tekmi evropskega prvenstva bodo Slovenci, tako Potočnik, pritiskali vseh 40 minut. "Ni potrebe, da bi noreli," vseeno opozarja nekdanji pomočnik Jureta Zdovca in Aleksandra Džikića pri Unionu Olimpiji.

Na katere reči je treba paziti pri Ukrajini?
Celotna igra se vrti okoli naturaliziranega Stevena Burtta. Povezuje igro in je pravzaprav glava ekipe. Imajo tudi odlične košarkarje na položaju krilnega centra, ki so dobri strelci, predvsem Oleksij Pečerov, ter zelo močne in visoke centre. Ti se znajo zagraditi pod obročem in naša naloga bo, da jih izrinemo iz rakete. Ne smemo jim dovoliti lahkih košev. Vjačeslav Kravcov, Kirilo Fesenko in Sergij Liščuk zadevajo predvsem iz bližine. Morda bi bilo pametno še omeniti, da dobro začnejo tekme, nato pa v tretji in četrti četrtini konstantno padajo. Pritiskali bomo na njih vseh 40 minut, s tem pa jih bomo na koncu skušali dotolči.

Kako boste zaigrali proti njim?
Ni potrebe, da bi noreli. Morali bomo igrati pametno, v obrambi moramo biti agresivni, poskušali bomo Burttu onemogočiti sprejem žoge. S tem bomo že v osnovi pokvarili njihovo igro. Burtt kreira njihovo igro, večinoma sicer zase, a zna tudi dobro podati.

Katere so slabosti Ukrajicev?
Njihovo največjo slabost vidim na položajih dva in tri. Daleč od tega, da bi šlo za slabe košarkarje, vendar sta prav mesti branilca strelca in krila njihova šibka točka.

Koliko časa ste porabili za analizo tekmeca?
Z njo sem se ukvarjal dva, tri dni. Skupno je zneslo kar nekaj ur. Pogledal sem šest njihovih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice