Šport > Košarka
11 ogledov

Ukrajinci: "Pričakujemo nov obraz Slovenije!"

Mike Fratello EPA
Ukrajinski košarkarji so bili po tekmi z Rusijo, izgubili so s 64:73, vidno razočarani. Novo priložnost za prvo zmago na tem evropskem prvenstvu bodo tako iskali proti Sloveniji, ki pa je sinoči še niso dobro poznali. "Vse moči smo usmerili v Rusijo. Naslednja tekma, nov dan. Naredili bomo vse, da premagamo Slovenijo," je povedal član Valencie Sergij Liščuk. Tekma nocoj ob 20. uri.

"To bo zelo pomembna tekma za nas. Nekoliko sem videl dvoboj Slovenije z Bolgarijo. Treba je vedeti, da je bila to prva tekma, nova dvorana, zato lahko že danes pričakujemo nov obraz Slovenije," je še dodal Liščuk. Tudi Vjačeslav Kravcov se še ni pretirano posvečal Slovencem. "Bili smo osredotočeni na prvo tekmo. Poznam Slovenijo, ogledali smo si že nekaj posnetkov. A več informacij bomo dobili šele jutri."

Ukrajince v Litvi vodi legendarni trener Mike Fratello, ki je v svoji karieri že vodil tudi NBA-ekipe Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers in Memphis Grizzlies. Sam pravi, da se na evropsko prvenstvo šele privaja: "To je dolg proces. Stil košarke je povsem drugačen kot v NBA. Zame je mesto selektorja Ukrajine izziv. Želel sem videti, ali sem dovolj sposoben za takšno delo. Reprezentanco želim narediti čim boljšo. To je moj cilj že od prvega dne, ko sem jo prevzel." Manj zgovoren je bil Fratello ob omembi Slovenije.

"Vi novinarji pa nam res ne daste veliko časa. Pravkar smo končali z eno tekmo, vi pa me sprašujete že za naslednjo. Če sem popolnoma iskren, bom šele nocoj sedel s pomočnikoma, ki bosta morala razsvetliti moje znanje o Sloveniji. Naredil sem vse, da sem čim boljše pripravil svojo ekipo na tekmo z Rusijo, in ne zdi se mi prav, da bi se že pred prvo tekmo posvečal drugi. Karkoli bi zdaj govoril o njej, bi bila laž, saj je še ne poznam dobro. Jutri bo drugače."

Potočnikova analiza: "Agresivno nad Ukrajince!"

"Celotna igra se vrti okoli Stevena Burtta. Je glava ekipe. Imajo tudi odlične igralce na položaju krilnega centra ter zelo močne in visoke centre," je naslednjega tekmeca Slovenije opisal pomočnik selektorja Gašper Potočnik in o Ukrajini še povedal: "Dobro začenjajo tekme, nato pa v tretji in četrti četrtini padajo. Morali bomo igrati pametno, v obrambi moramo biti agresivni, skušali bomo Burttu onemogočiti sprejem žoge. S tem bomo že v osnovi pokvarili njihovo igro. Pritiskali bomo vseh 40 minut, na koncu pa jih bomo skušali dotolči."

Evropsko prvenstvo v košarki, 2. kolo:

Skupina D

Ob 14.30:
Bolgarija – Belgija

Ob 17.00:
Gruzija – Rusija

Ob 20.00:
Ukrajina – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.