Potrjen naslednik Arsena Wengerja

Foto: EPA arsene wenger
Topničarji potrdili novega trenerja.
Oglej si celoten članek

Unai Emery je bil potrjen za trenerja angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala. Klubu se bo pridružil po dveh letih vodenja francoskega PSG, kjer je nazadnje osvojil trojno krono.

Na izpraznjeni stolček po odhodu slovitega Francoza Arsena Wengerja, ki je londonsko zasedbo vodil zadnjih 22 let, je zdaj zasedel Unai Emery. Šestinštiridesetletni Bask je kot kaže s svojim delom prepričal bogatega ameriškega športnega tajkuna Stana Kroenkeja, največjega delničarja Arsenala.

Španski nogometni strokovnjak Emery je bil na klopi PSG zadnji dve leti, a ekipe kljub zvezdniškim nakupom ni pripeljal do tako želene evropske lovorike, kar je bil tudi glavni razlog, da je izgubil zaupanje lastnikov pariškega kluba, ki so za njegovega naslednika pripeljali nekdanjega trenerja nemške Borussie iz Dortmunda Thomasa Tuchela.

Foto: Epa

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.