Potrjeno: F1 v New Jerseyju

Foto: EPA
Foto: EPA
Guverner New Jerseyja Chris Christie je v torek potrdil, da bodo leta 2013 s slovitim Manhattnom v ozadju prvič organizirali dirko ob reki Hudson. Velikemu šefu F1 Bernieju Ecclestonu so se s tem uresničile dolgoletne želje.
Oglej si celoten članek

Ameriški mediji so že nekaj časa poročali, da bodo ZDA leta 2013 gostile kar dve dirki formule 1, v torek pa je novico uradno potrdil tudi guverner New Jerseyja Chris Christie. Sebastian Vettel in ostali se bodo leta 2013 onkraj velike luže tako za točke borili v Austinu v Teksasu (prva dirka bo na sporedu že v naslednji sezoni) in na 5,1 kilometra dolgi progi po ulicah New Jerseyja s slovitim Manhattnom v ozadju. S tem se je uresničila predvsem velika želja velikega šefa F1 Bernieja Ecclestona, ki si je že dalj časa prizadeval, da bi "cirkus" najhitrejšega športa na svetu pripeljal v New York. Dirka sicer ne bo potekala neposredno v "velikem jabolku", ampak le streljaj stran v New Jerseyju, Manhattan pa bo v ozadju viden na televizijskih sprejemnikih.

"Zadovoljen sem, da bo New Jersey gostil formulo 1 v letu 2013. Enega najbolj popularnih športov na svetu bomo pripeljali naravnost na naše dvorišče. Formuli 1 lahko zagotovim, da je to ena od bolj pametnih odločitev, da boste prišli v New Jersey. Ljudje bodo v New Jersey prišli iz celega sveta, da bi videli to edinstveno in izjemno progo," je v uspeh dirke prepričan Chris Christie.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.