Šport > Moto športi
14 ogledov

Potrjeno: F1 v New Jerseyju

Chris Christie formula 1 New Jersey EPA
Guverner New Jerseyja Chris Christie je v torek potrdil, da bodo leta 2013 s slovitim Manhattnom v ozadju prvič organizirali dirko ob reki Hudson. Velikemu šefu F1 Bernieju Ecclestonu so se s tem uresničile dolgoletne želje.

Ameriški mediji so že nekaj časa poročali, da bodo ZDA leta 2013 gostile kar dve dirki formule 1, v torek pa je novico uradno potrdil tudi guverner New Jerseyja Chris Christie. Sebastian Vettel in ostali se bodo leta 2013 onkraj velike luže tako za točke borili v Austinu v Teksasu (prva dirka bo na sporedu že v naslednji sezoni) in na 5,1 kilometra dolgi progi po ulicah New Jerseyja s slovitim Manhattnom v ozadju. S tem se je uresničila predvsem velika želja velikega šefa F1 Bernieja Ecclestona, ki si je že dalj časa prizadeval, da bi "cirkus" najhitrejšega športa na svetu pripeljal v New York. Dirka sicer ne bo potekala neposredno v "velikem jabolku", ampak le streljaj stran v New Jerseyju, Manhattan pa bo v ozadju viden na televizijskih sprejemnikih.

"Zadovoljen sem, da bo New Jersey gostil formulo 1 v letu 2013. Enega najbolj popularnih športov na svetu bomo pripeljali naravnost na naše dvorišče. Formuli 1 lahko zagotovim, da je to ena od bolj pametnih odločitev, da boste prišli v New Jersey. Ljudje bodo v New Jersey prišli iz celega sveta, da bi videli to edinstveno in izjemno progo," je v uspeh dirke prepričan Chris Christie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.