Potrjeno: Löw ostaja na klopi Nemčije

Foto: Epa Joachim Löw
Joachim Löw ostaja na nemški klopi.
Oglej si celoten članek

Kljub debaklu na mundialu v Rusiji bo Joachim Löw ostal selektor nemške nogometne reprezentance, je v torek potrdila nemška nogometna zveza. Na klopi elfa tako ostaja do konca leta 2022, kot ima zapisano v pred časom podpisani pogodbi. Pa čeprav Nemci na mundialih tako slabi (zadnje mesto v skupini) niso bili že vse od leta 1938. 

Zaupanje Löw ostaja selektor

Zveza mu je podelila večletni mandat z željo, da oblikuje novo generacijo nogometašev. In to nalogo mora opraviti do konca, so sporočili. Oseminpetdesetletni strateg je reprezentanco prevzel leta 2006 in v tem času postal svetovni prvak 2014, zmagovalec pokala konfederacij 2017, na ostalih štirih velikih tekmovanjih v njegovi eri pa se je Nemčija uvrstila najmanj v polfinale.

Medtem je Adam Nawalka sam odstopil z mesta selektorja Poljske. V Argentini upajo, da bo to isto storil Jorge Sampaoli. Če ga odstavijo, mu morajo plačati 13-milijonsko odpravnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.