Šport > Nogomet
200 ogledov

Potrjeno: Löw ostaja na klopi Nemčije

Joachim Löw Epa
Joachim Löw ostaja na nemški klopi.

Kljub debaklu na mundialu v Rusiji bo Joachim Löw ostal selektor nemške nogometne reprezentance, je v torek potrdila nemška nogometna zveza. Na klopi elfa tako ostaja do konca leta 2022, kot ima zapisano v pred časom podpisani pogodbi. Pa čeprav Nemci na mundialih tako slabi (zadnje mesto v skupini) niso bili že vse od leta 1938. 

Löw Zaupanje Šport Löw ostaja selektor

Zveza mu je podelila večletni mandat z željo, da oblikuje novo generacijo nogometašev. In to nalogo mora opraviti do konca, so sporočili. Oseminpetdesetletni strateg je reprezentanco prevzel leta 2006 in v tem času postal svetovni prvak 2014, zmagovalec pokala konfederacij 2017, na ostalih štirih velikih tekmovanjih v njegovi eri pa se je Nemčija uvrstila najmanj v polfinale.

Medtem je Adam Nawalka sam odstopil z mesta selektorja Poljske. V Argentini upajo, da bo to isto storil Jorge Sampaoli. Če ga odstavijo, mu morajo plačati 13-milijonsko odpravnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.