Potrjeno! Velika okrepitev za Pogačarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pogačarjeva ekipa UAE Emirates se še krepi.
Oglej si celoten članek

Ruski kolesar Pavel Sivakov, ki ima tudi francosko državljanstvo, je podpisal z ekipo UAE Emirates, v kateri je prvi kolesar svetovne lestvice Tadej Pogačar. 26-letni specialist za gorske etape je doslej zbral štiri pomembne poklicne zmage, je sporočila njegova nova ekipa. O prestopu Sivakova se je sicer v javnosti ugibalo že konec junija

Med največjimi dosežki sta tudi skupna zmaga na dirki po Poljski leta 2019 in lanska zmaga na dirki po Burgosu. Sivakov, dosedanji član Ineos Grenadiers, je z UAE Emirates podpisal triletni dogovor. Za Rusijo je nastopal do marca 2022, a se je zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino odločil, da ne bo več tekmoval za domovino svojih staršev, tudi nekdanjih kolesarjev. Rojen je bil v Italiji, a je večino svojega življenja preživel v Soueichu v Franciji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.