Šport > Kolesarstvo
7707 ogledov

Odlične novice za Pogačarja! Kakšno pomoč bo dobil!

Pavel Sivakov in Tadej Pogačar Profimedia
Rus s francoskim potnim listom se bo v novi sezoni pridružil Tadeju Pogačarju.

Po poročanju slovitega Le Parisiena so pri ekipi UAE Team Emirates uspeli še okrepiti svojo zasedbo za prihajajočo sezono, saj naj bi ekipo dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja v sezoni 2024 iz vrst Ineos Grenadiers okrepil tudi odlični rusko-francoski kolesar Pavel Sivakov. Ekipa iz ZAE bo tako uspela oslabiti neposrednega konkurenta, obenem pa je svojemu kapetanu priskrbela kolesarja, ki je v preteklosti večkrat dokazal, da je sicer odličen kolesar, a da se mu ni težko podrediti v vlogo pomočnika.

Sivakov, ki vse od marca 2022 zaradi nasprotovanja ruskemu napadu na Ukrajino nastopa pod francosko zastavo, je bil eden najbolj zaželjenih kolesarjev na trgu, potem ko mu bo po letošnji sezoni potekla pogodba z ekipo Ineos Grenadiers, za katero nastopa že od leta 2018, ko se je preselil med profesionalce. Pri angleški ekipi je imel pogosto vlogo enega najpomembnejših pomočnikov v gorah, ob redkih priložnostih pa je tudi sam dobil vlogo kapetana.

Glavna želja Sivakova naj bi bila tekmovati za ekipo, ki lahko slavi na dirki po Franciji in drugih najpomembnejših dirkah na svetu, zato je tudi začutil, da je čas, da zapusti ekipo Ineos Grenadiers, ki je daleč od svoje stare slave, in okrepi ekipo UAE Team Emirates, kjer se je pripravljen podrediti ambicijam našega Pogačarja.

Pavel Sivakov in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V minulih mesecih so tako na naslov Sivakova prišle številne ponudbe, od tega najresnejša francoske ekipe AG2R Citroen, ki si je želela v svojih vrstah domačega kolesarja, ki se lahko bori za zmage na največjih dirkah na svetu ter občano pomaga drugemu kapetanu ekipe Benu O'Connorju.

Toda na koncu naj bi pri ekipi UAE Team Emirates preprosto ponudili več kot ostali, prav tako pa bodo Sivakovu lahko omogočili, da bo del ekipe, ki se bo borila za rumeno majico. Francoski kolesar ruskega porekla naj bi bil namreč velika želja menedžerja ekipe Maura Giannettija, ki se trudi okoli svojega mladega šampiona zgraditi nepremagljivo ekipo.

Seveda prestop Sivakova v Pogačarjevo ekipo ne bo uraden do začetka avgusta, ko se uradno začne prestopni rok, a po besedah Le Parisiena naj bi bilo vse skupaj že dogovorjeno in podpisano.

Pavel Sivakov | Avtor: Profimedia Profimedia

Sivakov je sicer tekom svoje kariere nastopil že na osmih velikih tritedenskih dirkah, od tega je nekdanji zmagovalec "Baby Gira" svoj najboljši rezultat zabeležil ob svojem debitantskem nastopu na dirki po Italiji, ko je leta 2019 osvojil deveto mesto.

Ravno sezona 2019 je bila najuspešnejša v Sivakovi karieri, saj je v njej zabeležil kar tri od svojih štirih profesioanlnih zmag. Etapi in skupni zmagi na dirki po Alpah je namreč dodal še skupno zmago na dirko po Poljski,

Svojo zadnjo zmago je dosegel v minuli sezoni s skupno zmago na dirki po Burgosu, prav tako pa se je v minuli sezoni izkazal z drugim mestom na eni najprestižnejših klasik na svetu, ko je na klasiki San Sebastian zaostal le za Remcom Evenepoelom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice