Šport > Kolesarstvo
353 ogledov

Mezgec da, Froome ne

Luka Mezgec Profimedia
Mezgec uradno v ekipi za Tour, Froome ostal brez nastopa.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je pričakovano del osmerice, ki se bo na dirki po Franciji borila za etapne zmage, je sporočila ekipa Jayco-AlUla. Štiriintridesetletni Kranjčan bo glavni pomočnik v sprintih Nizozemcu Dylanu Groenewegnu. Brez nastopa na Touru pa je ostal štirikratni zmagovalec, Britanec Chris Froome, iz ekipe Israel-Premier Tech.

Mezgec je pred Tourom, ki se bo začel 1. julija v Bilbau, v zelo dobri formi. Svojega kapetana Groenewegna je na dirki po Sloveniji popeljal do dveh etapnih zmag, tudi sam pa je dosegel eno drugo in eno tretje mesto v razgibani tretji oziroma peti etapi.

Za Kranjčana bo to četrti nastop na dirki po Franciji. Doslej je z drugim mestom najvišje posegel v dveh etapah leta 2020. Ima še šest uvrstitev med najboljšo deseterico v posamičnih etapah. Skupno bo to Mezgečev 13. nastop na tritedenskih pentljah. Še pet jih ima na Giru, štiri pa na Vuelti.

Preberite še: 
Contador: Skrbi me za Pogačarja
Nov velik poraz za Remca, po padcu obtičal v jarku

Ob Mezgecu in Groenewegnu bodo pri avstralsko-savdski ekipi stavili še na Britanca Simona Yatesa, ki je glavni up za skupno razvrstitev. V ekipi so še Američan Lawson Craddock, Avstralca Chris Harper in Luke Durbridge, Danec Christopher Juul-Jensen in Nizozemec Elmar Reinders.

Je pa brez nastopa na Touru ostal Froome, ki je imel v zadnjih letih ogromno zdravstvenih težav. Štirikratni zmagovalec (2017, 2016, 2015, 2013) je upal, da bo lahko dirkal v Franciji in tam zasledoval etapne zmage. V tej sezoni v skupnem seštevku večdnevnih dirk ni posegel višje od 24. mesta (dirka po Ruandi). Nedavno je bil na dirki La Route d'Occitanie skupno 40.

Zmagovalec vseh treh tritedenskih pentelj, Vuelto je dobil dvakrat (2017, 2011), Giro pa enkrat (2018), je moral prepustiti mesto Kanadčanom Michaelu Woodsu, Hugu Houlu in Guillaumu Boivinu, Avstralcema Simonu Clarku in Nicku Schultzu, Novozelandcu Corbinu Strongu, Belgijcu Dylanu Teunsu in Latvijcu Kristsu Neilandsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice