Šport > Kolesarstvo
411 ogledov

Remco slavil s poklonom Mäderju, čas nevtraliziran 25 km pred ciljem

Remco Evenepoel Profimedia
Na čustveni etapi je slavil Remco Evnepoel.

Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec sedme etape dirke po Švici. Na razgibani trasi od Tübacha do Weinfeldna (183,5 km) je po samostojnem napadu v zadnjih kilometrih etapo končal pred Belgijcem Woutom Van Aertom in Francozom Bryanom Coquardom. Organizatorji so čase v etapi nevtralizirali 25 km pred ciljem, zato do sprememb v skupnem seštevku ni prišlo.

Evenepoel se je ob prečkanju ciljne črte poklonil v petek umrlemu Švicarju Ginu Mäderju, ki je v peti etapi na spustu s prelaza Albula padel in dan kasneje v bolnišnici v Churu podlegel poškodbam.

Zaradi njegove smrti so nastop na dirki danes odpovedale ekipa nesrečnega Mäderja, Bahrain Victorious, ter Intermarche-Circus-Wanty in Tudor Racing. Ostala moštva so se pojavila na startu, kolesarji pa so v spomin na nesrečnega Švicarja vozili v enotni skupini do meje z nevtraliziranim časom.

Evenepoel je odločilni korak k zmagi storil z napadom okoli 17 km pred ciljem in se odlepil od skupine 12 zasledovalcev. V njej je bil tudi Belgijec Van Aert. Član Jumbo-Visme je na koncu s skoraj minuto zaostanka osvojil drugo mesto, tretji je bil Coquard (Cofidis).

V današnji etapi so sicer isti čas kot zmagovalec prejeli vodilni trije v skupnem seštevku, Danec Mattias Skjelmose (Trek-Segafreod), Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen) in Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates), ki so končali v ozadju.

Evenepoel, ki je slavil 44. zmago v karieri, ima v skupnem seštevku zaradi nevtraliziranih časov še naprej 46 sekund zaostanka za Skjelmosejem. Osem sekund za vodilnim zaostaja Gall, Ayuso pa si je nabral 18 sekund zaostanka. 

V nedeljo bo za konec 86. dirke po Švici na vrsti še razgiban kronometer od St. Gallna do Abtwila v dolžini 25,7 km, Evenepoel pa zaradi vožnje na čas tako ostaja med favoriti za skupno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice