Šport > Kolesarstvo
14237 ogledov

Zmagovalec etape objokan, a to niso bile solze sreče

Reševalni pas/Twitter
Uspeh nizozemskega kolesarja v tretji etapi dirke po Sloveniji je ostal v senci velike tragedije.

Nizozemec Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) je postal presenetljivi zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Sloveniji, potem ko je v ciljnem sprintu 173,4-kilometrske preizkušnje med Grosupljem in Postojno za las ugnal Luko Mezgeca (Jayco AlUla).

Slovenec se je povsem nepričakovano znašel v igri za zmago po napaki dela glavnine, v kateri je bil tudi vodilni kolesar v skupni razvrstitvi Dylan Groenewegen (Jayco-Alula). 

Kaos pred ciljem Šport Mezgec po dramatičnem zasuku sprintal za zmago

Mezgec je moštvenemu kolegu in zmagovalcu uvodnih dveh etap lepo asistiral na poti do novega velikega uspeha, ko so se v zadnjem krožišču njune poti nepričakovane razšle, s tem pa so po vodi splavale tudi Groenewegnove sanje o hat-tricku.

Etapna zmaga je na koncu presenetljivo pripadla Schellingu, ki pa se zaradi tragične usode švicarskega kolesarja Gina Mäderja (Bahrain Victorius) ni mogel veseliti svojega uspeha.

Gino Mäder Stanje je resno Šport Domači adut nezavesten obležal v vodi, morali so ga oživljati sveča pogreb grob Tragedija Šport Grozljiva nesreča usodna za komaj 26-letnega kolesarskega šampiona

"Nisem ravno razpoložen za tole, danes je umrl moj prijatelj. To niso solze sreče, temveč žalosti za Gina," je najprej izjavil Schelling, ki so ga ob tem premagala čustva. Kljub vsem je strnil svoje misli in pokomentiral še kaotičen zaključek etape.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Kilometer pred koncem sem se že vdal, saj nisem želel pasti. Bilo je vlažno in nevarno. Nisem bil v igri za 'top 10', potem pa so v krožišču vsi odšli v napačno smer. Bilo je kar smešno, šel sem levo in dobil pravi sprinterski vlak, čeprav sem bil v najslabšem položaju v skupini. Tega nisem pričakoval, saj sem se vmes že vdal. Rekel sem si, da bom šel na zmago. To mi je uspelo, a je vse veselje hitro izpuhtelo," je dodal objokani Nizozemec.

Schelling | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.