Šport > Kolesarstvo
4006 ogledov

Drama v zadnjih metrih: "Z Lukom sva imela manjši nesporazum"

Reševalni pas/Twitter
Vodilni kolesar na dirki po Sloveniji je po drugi etapni zmagi pohvalil delo moštvenega kolega Luke Mezgeca.

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla) je zmagal tudi v drugi etapi kolesarske dirke po Sloveniji.  Na trasi med Žalcem in Ormožem (163,7 km) je v ciljnem sprintu ugnal Italijana Mattea Moschettija (Q36.5) in tretjega Nemca Phila Bauhausa (Bahrain Victorious).

Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt na 11. mestu.

Dylan Groenewegen Dirka po Sloveniji Šport Mezgec znova dokazal, zakaj je najboljši, zmaga "Slovencu" Groenewegnu

V drugi etapi se je znova izkazal Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki je moštvenemu kolegu pripravil odlično izhodišče za napad na zmago. Etapo je končal na 14. mestu, potem ko je odvil v zadnjih 200 metrih. Pri tem je Slovenec za trenutek zaprl pot Groenewegenu, a se je vse srečno izšlo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Na zadnjem vzponu pa so se pri Bora-Hansgrohe odločili iti na vso moč, kar nam je otežilo delo in zmanjšalo glavnino. Na koncu smo dolgo čakali, a ujeli pravi trenutek. Z Luko sva imela manjši nesporazum, ampak opravil je sijajno delo," je moštvenega kolega pohvalil Groenewegen.

Gino Mäder Stanje je resno Šport Domači adut nezavesten obležal v vodi, morali so ga oživljati

"Luka je odvil na desno, zaradi česar sem izgubil nekaj hitrosti, a to je dobra priprava na Tour. Znova je opravil sijajen posel, za v učbenike in zmagali smo še drugo etapo. Luka je sijajno vodil sprint, ustvaril je ogromno hitrosti zame, posledično sem v zadnjih 180 m le še odsprintal do konca. Bilo je težko, malce navkreber, ampak je bilo dobro," je dodal nizozemski as.

Le kaj so mislili? Šport Velikanski škandal na Giru, diskvalificirali 24 kolesarjev

Mezgec: "Malo smo se izgubili"

"Mogoče je bilo malo bolj stresno kot včeraj, več je bilo kolesarjev. V zadnjem ovinku smo se malce izgubili, a vedel sem, da je še dolga pot in da se da na tisti cesti malce navzdol v zadnjem kilometru še marsikaj popraviti. Takrat je idealno priletel mimo nas Lukas Pöstlberger in naju z Dylanom potegnil do 500 m. Potem sem le še počakal na kolesarja Q36,5, ki sta vlekla spredaj. Vedel sem, da je bil sprint malce navzgor in res sem lahko pozno odprl sprint za Dylana," pa je v prvem pogovoru za nacionalno televizijo ocenil Mezgec.

"Brez izkušenj te zasrbijo noge prej in greš prej na polno. Tak vzpon ti pobere ravno toliko energije, hitrost ti pade, kar se je zgodilo z ekipo Q36.5. To smo izkoristili in iz ozadja prišli mimo. Drugi dan, druga zmaga," je dodal 34-letni Kranjčan.

Felix Gall Kako človeško! Šport Jumbo-Visma bi se lahko kaj naučila! O tej prekrasni potezi govorijo vsi! Primož Roglič in Jonas Vingegaard "Brez Primoža ..." Šport Noro, kaj je Vingegaard izjavil o Rogliču! Njun odnos je prikazal v novi luči

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.