Šport > Kolesarstvo
48569 ogledov

Noro, kaj je Vingegaard izjavil o Rogliču! Njun odnos je prikazal v novi luči

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Profimedia
Vingegaard je v nedavnem intervjuju razkril, da vidi Primoža Rogliča kot svojega velikega prijatelja in mentorja ter da dirka po Franciji brez njega preprosto ne bo enaka.

Potem ko se slovenski ljubitelji kolesarstva ob meteorskem vzponu Jonasa Vingegaarda čutimo nekoliko prikrajšane, saj je odlični Danec nekako "ukradel" vlogo kapetana nizozemske ekipe Jumbo-Visma našemu junaku Primožu Rogliču, in ga vidimo predvsem kot tekmeca našemu šampionu za mesto vodje ekipe, pa je zanimivo, da vsaj po besedah Vingegaarda med obema kolesarjema vlada izjemno prijateljstvo, sam pa našega šampiona vidi kot svojega mentorja.

Lanski zmagovalec dirke po Franciji je tako v pogovoru za uradni vodnik letošnje dirke po Francije razkril, koliko mu pomeni njuno prijateljstvo ter kako pomembno vlogo je odigral Roglič pri njegovem vzponu med najboljše kolesarje na svetu. Prav tako je poudaril, da brez Primoža zagotovo ne bo enako, potem ko so se pri Jumbo-Vismi odločili, da po naporni dirki po Italiji Slovenca ne pošljejo še na Tour.

"Brez njega zagotovo ne bo enako," je razkril zadnji zmagovalec dirke po Franciji za uradni vodnik letošnjega Toura, potem ko so ga vprašali, če bo kaj drugače, potem ko letos ne bo imel ob sebi štirikratnega zmagovalca velikih tritedenskih dirk. "Lani smo se gorskih etap lotili z dvema kapetanoma, to poletje pa bom v tej vlogi osamljen," je razliko v samem pristopu k dirki pojasnil Danec.

Lani se je ravno napad z dvema kapetanoma (preden se je razvedelo, da je Primož hudo poškodovan) izkazal za ključnega, saj sta ravno napada Rogliča in Vingegaarda strla Tadeja Pogačarja, ki je moral odgovarjati na napade kar dveh zelo nevarnih kolesarjev. Na koncu se je ravno delo Primoža Rogliča izkazalo za ključno pri Jumbo-Vismini prvi skupni zmagi na dirki po Franciji.

"Primož Roglič je bil zame vedno zelo pomemben, tako na kolesu, kot ob kolesu. Je izjemno umirjen in me je vzel pod svoje okrilje zelo kmalu po mojem prihodu k ekipi. Marsičesa me je naučil, je pravi mentor. Vem, da če ga bom potreboval, ga lahko kadarkoli pokličem med naslednjim Tourom," je njun odnos do konca pojasnil danski šampion, ki se tik pred dirko po Franciji nahaja v odlični formi in bo zagotovo najtežji nasprotnik našemu Pogačarju. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice