Šport > Kolesarstvo
23756 ogledov

Vingegaard se je po etapi čustveno zlomil: "To sploh ni pomembno"

Jonas Vingegaard Reševalni pas/Twitter
Novi vodilni kolesar kriterija Dauphine se je po koncu etape spomnil na žrtve napada v bližini jezera Annecy.

Zmagovalec 5. etape kriterija Dauphine in nov nosilec rumene majice vodilnega Jonas Vingegaard je zgolj na hitro proslavil četrtkovo zmago, saj mu v luči včerajšnjih dogodkov ni bilo do slavja.

Danskega kolesarja Jumbo-Visme je namreč močno prizadel napad z nožem, do katerega je prišlo v bližini jezera Annecy, v katerem so bili štirje otroci (stari od 22 mesecev do treh let) in dva odrasla huje poškodovani.

Vingegaard je sicer pokazal svojo odlično pripravljenost pred bližajočo se dirko po Franciji, potem ko je s samostojnim napadom uspel streti vse tekmece ter si privoziti lepo prednost v skupnem seštevku, ki bi se glede na njegovo trenutno formo lahko izkazala že za odločilno. Vsekakor je imel razlog dobro voljo.

Toda namesto veselega Vingegaarda smo v cilju pričakali čustveno povsem sesutega Jonasa. "Seveda sem zelo vesel zmage. Toda mislim, da na takšen dan, po tem kar se je zgodilo pri Annecyju, kolesarstvo sploh ni pomembno. Moje misli so zgolj pri družinah žrtev," je bil po etapi čustven Vingegaard, ki je komaj zdrževal solze.

Veliki rival našega Tadeja Pogačarja je s to veliko gesto pokazal, da so tudi pomembnejše in večje stvari od zmagovanja, zaradi česar mu lahko samo čestitamo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:40 09.junij 2023.

    Tale Vinko je precej labilna persona....

Sorodne novice