Šport > Kolesarstvo
6507 ogledov

To o možnostih Pogija na Touru menijo moštveni kolegi

Tadej Pogačar Profimedia Tadej Pogačar.
V ekipi UAE Team Emirates verjamejo v slovenskega šampiona.

Tadej Pogačar se je v zadnjih tednih ukvarjal s prvo resnejšo poškodbo v svoji profesionalni karieri, padec na sloviti klasiki Liege - Bastogne - Liege pa je v veliki meri okrnil tudi njegove priprave na dirko po Franciji. V zadnjih sezonah se je Pogi na najprestižnejšo dirko v kolesarskem svetu sicer pripravljal tudi na domačih tleh, tokrat bo preizkušnja po Sloveniji minila brez zmagovalca zadnjih dveh dirk.

Kljub neprijetni poškodbi zapestja, ki ob vožnji na kolesu lahko precej trpi, Pogačarja tudi tokrat ob Dancu Jonasu Vingegaardu uvrščajo med glavne favorite Toura. Da se bo slovenski šampion povsem pripravljen podal na francosko pentljo, so prepričani tudi njegovi moštveni kolegi iz ekipe UAE Team Emirates.

"Videl sem ga na treningih, nimam nikakršnih dvomov, da ne bi bil dober, " je za TV2 Sport izjavil Danec Mikkel Bjerg, ki je na trenutni dirki po Dofineji tudi nosil majico vodilnega, a mu jo je v zadnji etapi prepričljivo odvzel prav rojak Vingegaard, ki je tako nakazal dobro formo pred Tourom. Ta se bo začel 1. julija.

Vingegaard Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Raztrga nas, ko treniramo, zato se izmenjujemo ob vožnji z njim. En dan sem na vrsti jaz, naslednji nekdo drug in tako naprej," je še dodal Bjerg in pojasnil, zakaj se slovenski as še ni vrnil na dirke: "Na dirkah, kot je na primer tudi Dauphine, je vedno prisotno neko tveganje, marsikaj se lahko pripeti. Na Tour se lahko dobro pripravi tudi le s trdimi treningi."

Tudi Rafal Majka, ki je bil v zadnjih sezonah eden najpomembnejših pomočnikov Pogačarja, je optimističen. "Res je, da je imel premor, a se je ta zgodil v tistem delu leta, ko ga je tako ali tako načrtoval. Na Tour bo tako prišel spočit in sposoben je na njem zasijati v pravi luči. To je Tadej, ima izjemen talent. Videl sem ga na pripravah v Sierri Nevadi, sodi med velike favorite za Tour," je sklenil Poljak.

Steven Kruijswijk Hud udarec Šport Grd padec člana Jumbo-Visme, Tour zdaj zanj zelo vprašljiv Christophe Laporte Kriterij Dauphine Šport Kolesarski zvezdnik skoraj sklatil mladega Slovenca, ta vseeno do izida kariere

Pogačar je dirko po Franciji osvojil v letih 2020 in 2021, lani pa ga je prehitel Vingegaard. Danec si je odločilno prednost privozil v 11. etapi, ko sta skupaj s Primožem Rogličem vseskozi napadala Pogačarja, ta pa je nato močno popustil med vzponom na prelaz Granon. Roglič, ki naj bi tokrat dobil počitek po zmagi na Giru in se na francoske ceste ne bo podal, je kasneje zaradi posledic prejšnjega padca odstopil, Vingegaard pa je povsem prevzel vlogo prve violine pri moštvu Jumbo - Visma. 

Pogačar Vingegaard | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice